8 potravín, ktoré vám pomôžu bojovať proti migrénam

smoothie

Migréna je nežiadúcim hosťom, proti ktorému často nedokážu bojovať ani tabletky. Pre tých, ktorí trpia bolesťami hlavy častejšie, určite nie je nič nové keď povieme, že je to neskutočná bolesť. Tá človeka zasiahne, a ten následne nedokáže ani len pokračovať v bežnom živote.

Ak však chcete bojovať proti migrénam účinne a nie len otáčať sa na tabletky, rozhodne by ste mali staviť na zmenu stravy. Existujú totižto potraviny, ktoré vám dokážu pri bolestiach pomôcť.

avokádo

Avokádo

Poslednou dobou je avokádo super potravinou, ktorá sa objavuje takmer všade. Avokádo, zelené ovocie, ktoré buď milujete alebo neznášate, má pre človeka naozaj obrovské množstvo výhod. Jednou z nich je, že bojuje proti migrénam a to vďaka vysokému obsahu antioxidantov. Pravidelná konzumácia avokáda vám tak pomáha proti bolestiam hlavy.

Figy

Máte radi čerstvé figy? Ak trpíte bolesťami hlavy, mali by ich konzumáciu zdvojnásobiť. Podľa mnohých expertov obsahuje toto ovocie draslík, ktorý pomáha v redukcií zápalu.

Losos

Vďaka vysokému obsahu omega 3 mastných kyselín a vitamínu B2 má losos veľké množstvo výhod v boji proti bolestiam hlavy. Vďaka jeho pravidelnej konzumácií zabraňujete zhlukovaniu krvných doštičiek, čo je proces zodpovedný za časté bolesti hlavy. Znižuje tiež zápal a celkovo pomáha v boji proti migrénam.

batáty

Batáty

Batáty, známe aj pod názvom sladké zemiaky, sú nielen chutné, ale taktiež plné vitamínov a minerálnych látok, ktoré pomáhajú proti migrénam. Zemiaky sú bohaté na vitamín C, vitamín B1 a draslík. Pravidelnou konzumáciou sa môžete ochrániť pred silnými bolesťami hlavy.

Červený melón a mrkva

Každý, kto bojuje proti migrénam vie, že musí piť dostatok vody. Tento fakt totižto naozaj pomáha. Práve preto konzumácia potravín, ktoré majú vysoký obsah vody ako melón, mrkva, uhorka či zeler dokážu skvelo pomáhať. Dehydratácia je jednou z hlavných príčin bolesti hlavy. Uistite sa, že počas dňa pijete dosť vody.

Quinoa a kel

Okrem toho, že Quinoa a kel majú skvelé zdravotné výhody, pomáhajú aj pri predchádzaní migrénam. Quinoa obsahujúca riboflavín. Horčík a železo dokáže vaše telo udržať od migrény ďalej, zatiaľ čo omega 3 a vláknina zas pomáhajú už pri samotnej bolesti.

citrón

Jogurt

Podľa mnohých štúdií, riboflavín a vitamín B sú najefektívnejšími bojovníkmi proti migrénam. Pravidelná konzumácia jogurtu vám môžte pomôcť bolestiam predchádzať.

Citrónová šťava

Posledným tipom je citrónová šťava, ktorá obsahuje vysoký obsah vitamínu C. Je taktiež známa svojimi zdravotnými benefitmi. Vitamín C skvelo bojuje proti migrénam a tým, že budete piť citrónovú vodu, taktiež svoje telo hydratujete.

Často kladené otázky

Aké potraviny môžu pomôcť pri boji proti migréne?

Avokádo, figy, losos, batáty, červený melón, mrkva, quinoa, kel a jogurt sú niektoré z potravín, ktoré môžu pomôcť pri boji proti migréne vďaka svojim výživovým vlastnostiam, ako sú antioxidanty, draslík, omega 3 mastné kyseliny a vitamíny.

Prečo je dôležité piť dostatočné množstvo vody pri boji proti migréne?

Dehydratácia je jednou z hlavných príčin bolesti hlavy. Pitie dostatku vody a konzumácia potravín s vysokým obsahom vody, ako sú melón, mrkva, uhorka a zeler, môže pomôcť predchádzať migréne a zmierniť bolesť hlavy.

Ako môže citrónová šťava pomôcť s migrénou?

Citrónová šťava obsahuje vysoký obsah vitamínu C, ktorý je známy svojimi zdravotnými benefítmi a účinkami proti migréne. Pitím citrónovej vody tiež hydratujete svoje telo, čo pomáha predchádzať dehydratácii a bolestiam hlavy.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....