8 motivačných aplikácií, ktoré vám naštartujú deň

mobil a aplikácie

To, o robíte ráno, formuje to, ako sa cítite po celý deň. Ak sa rozhodnete, že prvé hodiny po zobudení strávite pokojne, bez naháňania sa do práce, školy alebo na stretnutie, môžete si byť istí, že deň bude omnoho pokojnejší a radostnejší. Platí to však aj naopak. Ako si vytvoriť správnu rannú rutinu? Využite jednu z týchto motivačných aplikácií.

Ráno nemám čas

Možno si hovoríte, že dôvodom vašich hektických rán a celkovo spôsobu života je to, že nestíhate a musíte sa ponáhľať na určité miesto. Je jedno, či je týmto miestom práca alebo škola. A my tomu úplne rozumieme. Rána bývajú hektické, najmä vtedy, keď máte určitý čas, do ktorého sa musíte niekam dostaviť. Existuje však možnosť, ako si spraviť aj pondelkové, utorkové či iné ráno počas týždňa pokojné.

A ako na to? Odpoveď je jednoduchá, vstaňte skôr. A nie, nemusíte kvôli skorému vstávaniu obetovať niekoľko hodín spánku. Často stačí, aby ste vstali o 20 - 40 minút skôr. Ešte predtým, ako nad celou touto teóriou mávnete rukou, vyskúšajte ju. Aspoň jedno ráno vstaňte o polhodinu skôr. Zmeny uvidíte hneď v prvý deň.

mobil

Ako využiť ráno správne?

Keď vstanete o pol alebo trištvrte hodinu skôr, je potrebné využiť ju správne. Zabudnite na scrollovanie sociálnych sietí alebo ležanie v posteli. Prvým spôsobom, ako využiť voľný čas a pokoj, je spraviť si raňajky. Ak na ne doma nemáte čas alebo ich do seba doslova hádžete, zmeňte to. Spravte si rituál. Pripravte si to, čo máte radi a pomaly jedzte. Čítajte pri tom knihu, novinky zo sveta alebo si niečo pozrite.

Nie každý však túži jesť raňajky v skorých hodinách. Ak patríte do tejto skupiny aj vy, voľný čas ráno využite na krátku jogu alebo strečing. Ponaťahujte sa a pripravte sa na deň za počítačom alebo v kancelárii. Pri joge si môžete vypočuť dobrú hudbu, prípadne podcast.

Treťou možnosťou je použitie správnych motivačných aplikácií, ktoré by vám vo vašej rannej rutine nemali chýbať. Posilnia vás na celý deň a zlepšia náladu. Ich používanie vám nezaberie viac ako 10 minút. Chcete si zlepšiť ráno aj vy? Vyskúšajte jednu z týchto desiatich aplikácií.

Aplikácie na afirmácie

Prvým typom sú aplikácie na afirmácie. Pod pojmom afirmáie sa rozumejú výroky, ktoré by si mal človek opakovať niekoľkokrát za sebou (v mysli alebo nahlas). Na základe viery v afirmácie a pozitívneho myslenia si do života môžete pritiahnuť všetko, po čom túžite. Afirmácie sú vhodné na zážitky, ľudí, úspech, pocity alebo lekcie.

Afirmácie môžete striedať, prípadne využívať stále rovnaké. Je však dobré objaviť aj zopár nových a svoje zmýšľanie trochu zmeniť. Treba si však dávať pozor, negatívne afirmácie majú na človeka zlý dopad, a preto by ste si mali vyberať opatrne.

Ak neviete, kde nájsť kvalitné afirmácie, siahnite po týchto dvoch aplikáciách. Stiahnuť si môžete obe, prípadne len jednu z nich. Je to na vás.

aplikácie v ipade

Unique Daily Affirmations

Namiesto toho, aby ste začínali svoj deň nenamotivovaní a v zlej nálade, spravte presný opak. Stačí, aby ste opakovali niekoľko správnych afirmácií, ktoré vám poskytne aplikácia Unique Daily Affirmations. Každé ráno dostanete nový textík, ktorý vám pomôže pokračovať v živote ďalej. Každý deň si tak môžete pritiahnuť niečo iné. Všetky afirmácie majú jednu spoločnú úlohu - zlepšiť vám náladu a celkovo priniesť pozitivitu.

Veľkou výhodou tejto aplikácie je najmä to, že do nej môžete zaznamenať aj svoje vlastné afirmácie. Ak radi píšete a venujete sa aj takémuto štýlu, určite túto možnosť využite.

Aplikácia Unique Daily Affirmations je vhodná pre iOS aj Android. Môžete si ju tak stiahnuť nehľadiac na váš operačný systém. Jej používanie je veľmi jednoduché. V prípade, že patríte medzi ľudí, ktorí na takéto veci zabúdajú, pokojne si zapnite upozornenia. Každé ráno vám príde nové.

ThinkUp

Druhá aplikácia má názov ThinkUp a patrí medzi veľmi populárne. Odporúčajú ju aj giganti, ako napríklad Bazaar, Cosmopolitan, Marie Claire, Brit+CO alebo Inc. Svoje vlastné afirmácie do nej vložil aj známy autor Hal Elrod, ktorý napísal knihu The Miracle Morning, bestseller z roku 2012.

ThinkUp má všetky funkcie, ktoré sme spomenuli pri Unique Daily Affirmations, plus jednu navyše. Dokáže zaznamenávať, ktoré afirmácie ste už čítali alebo počúvali. To znamená, že sa k nim môžete vrátiť (ak sa vám páčili) alebo sa presunúť na ďalšie, pretože ste ich už čítali.

Aplikácia dokáže zlepšiť vaše ráno a celkovo aj deň. Pomocou nej si do svojho života pritiahnete množstvo skvelých vecí. Nečakajte a stiahnite si ju do mobilu aj vy. Vhodná je pre iOS aj Android.

aplikácie v mobile

Motivačné aplikácie

Druhou kategóriu sú motivačné aplikácie, ktoré môžete využívať po celý deň. Charakteristické sú rôznymi citátmi, obrázkami či dokonca prehovormi motivačných guru. Zapnúť si ich môžete ráno, keď budete jesť raňajky alebo počas dňa, keď sa nebudete cítiť dobre. Namotivujte sa v práci, pri cvičení alebo večer pri plánovaní ďalšieho dňa.

Motivate: Daily Motivation

Túžite si ráno zapnúť motivačný prejav, ktorý vás nabudí a pomôže vám udržať produktivitu po celý deň? V tom prípade si stiahnite aplikáciu Motivate: Daily Motivation, ktorá obsahuje tisícky rôznych prejavov o úspechu, produktivite a ďalších aspektoch života.

Aplikácia sa používa veľmi jednoducho. Jednotlivé prejavy sú rozdelené do kategórií, z ktorých si vyberáte presne podľa svojich potrieb. Výhodou je, appka počíta s tým, že ju budete používať ráno alebo vtedy, keď budete chcieť príval motivácie a energie. Práve preto sú prejavy a jednotlivé motivačné citáty krátke, jasné, zrozumiteľné a úderné. Aplikáciu stačí zapnúť, niečo si vypočuť a následne fungovať ďalej.

práca na mobile

Motivation - Daily Quotes

To, čo robí túto aplikáciu špeciálnou, je kombinácia tisícok motivačných citátov vhodných do rôznych aspektov a oblastí života. Nechajte, aby vás každé ráno namotivovala do práce, na cvičenie alebo na akúkoľvek inú aktivitu. Zlepšite si svoj deň pomocou jedného pekného príspevku.

Aplikácia sa používa jednoducho. Môžete si ju nastaviť tak, aby vás ráno alebo počas dňa pravidelne zásobila novými motivačnými citátmi či textami. Tvorcovia ju neustále dopĺňajú, vďaka čomu sa myšlienky neopakujú a čítate stále niečo nové.

Aplikácie na tvorbu vízií

Tento typ aplikácií vám pomôže namotivovať samých seba svojimi vlastnými cieľmi. Ako? Veľmi jednoducho, a to tým, že si vytvoríte tzv. vision board, čiže nástenku vízií. Do nej si zadáte úplne všetko, po čom túžite. Nemusí ísť len o jeden cieľ. Pokojne si ich tam zadajte aj desať alebo dvadsať.

Väčšina aplikácií vám umožní pripísať si k cieľom aj približný čas, dokedy by ste ich chceli dosiahnuť, aký je váš progres a aký dôležitý je pre vás daný cieľ. Následne, vždy, keď aplikáciu otvoríte, sa vám objaví nástenka vízií, ktorá vám pripomenie, kvôli čomu každé ráno vstávate a pracujete na svojich snoch.

iWish Bucket List

Aplikácia iWish Bucket List vám umožňuje vytvoriť si jednoduchú, no pritom vysoko praktickú nástenku, pomocou ktorej si budete pripomínať vaše jednotlivé ciele. Vždy, keď ju v mobile alebo tablete otvoríte, pripomeniete si, prečo na sebe tak tvrdo pracujete. Pozrite si ju každé ráno a dodajte si energiu na to, aby ste vyšli z postele a začali niečo robiť.

iWish sa používa jednoducho a umožňuje vám pridávať nielen obrázky, ale aj dátum splnenia, stupeň priority či dokonca krátke poznámky. Nechýba história splnených cieľov, ktorá vám pripomína, akí ste skvelí a čo všetko ste už dosiahli.

aplikácie v iphone

Visuapp

Veľmi pekne spracovanú nástenku vízií vám poskytne aplikácia Visuapp. Jej výhodou je to, že vytvára určitú rovnováhu medzi vašimi cieľmi. V zásade rozdeľuje život na 9 častí - peniaze, úspech, vzťahy, rodina, zdravie, tvorivosť, vedomosti, kariéra a cestovanie.

Do každej kategórie môžete vložiť obrázky, prípadne krátky popis. Jedným pohľadom na nástenku budete vedieť, po čom túžite a čo v najbližších dňoch, týždňoch, mesiacoch alebo rokoch chcete dosiahnuť.

Aplikáciu stiahnete do iPhone aj iných mobilov s operačným systémom Android.

Aplikácie na zlepšenie pozornosti a všímavosti

Stáva sa vám, že sa nedokážete sústrediť, neustále myslíte na niečo iné a vaše myšlienky neustále odskakujú z miesta na miesto? Ak bola vaša odpoveď áno, je potrebné, aby ste svoju myseľ naučili lepšie sa sústrediť na veci, ktoré práve robíte. Najlepšie sú na to aplikácie určené na pozornosť a všímavosť.

Smiling Mind

Jednou z týchto aplikácií je Smiling Mind, ktorú používa už viac ako 5 miliónov užívateľov po celom svete. Ráno vám pomôže zladiť myseľ s telom. Získate vďaka nej pocit sebakontroly a určitú moc nad svojím vlastným životom.

A viete, čo je na tejto aplikácii najlepšie? Že vám zaberie len 10 minút z celého rána. Na to, aby ste sa cítili lepšie, nebudete musieť obetovať viac ako desať krátkych minút.

mobil v ruke

Mindfulness Coach

Druhou aplikáciou vhodnou na zlepšenie pozornosti a všímavosti je Mindfulness Coach. Navrhnutá bola na zníženie stresu pre vojenských veteránov. Neskôr sa rozšírila aj medzi "bežných" ľudí, ktorí bojujú s nedostatkom času a množstvom práce.

Jej používanie vás bude baviť. To, ako napredujete, môžete sledovať na strome, ktorý každou lekciou rastie.

Jedna aplikácia stačí

Na to, aby ste svoje ráno využili správne, vám stačí len jedna aplikácia. Nesťahujte si všetky, prípadne viac ako dve. Dôvod je jednoduchý. Príliš veľa aplikácií vám ukrojí z času omnoho viac ako len 10 minút. Nehovoriac o tom, že by vás to po chvíľke prestalo baviť.

zdroj: lifehack.org

Často kladené otázky

Ako si vytvoriť správnu rannú rutinu?

Skúste vstať o 20-40 minút skôr a zamerajte sa na pokojné strávenie tohto času, napríklad pripravte a pomaly jedzte raňajky, venujte sa jogy alebo strečingu, alebo vyskúšajte motivačné aplikácie a afirmácie. Uvidíte zmenu už v prvý deň.

Ako správne využiť ráno?

Keď vstanete skôr, je potrebné tento čas správne využiť. Môžete si pripraviť raňajky, zamerať sa na krátku jogu alebo strečing, alebo použiť motivačné aplikácie a afirmácie. Celkový cieľ je sústrediť sa na pokojný a príjemný začiatok dňa pred náročným pracovným alebo študijným programom.

Aké sú niektoré vhodné aplikácie na motivačné afirmácie?

Unique Daily Affirmations a ThinkUp sú dve odporúčané aplikácie pre motivačné afirmácie. Oba vám poskytujú afirmácie, ktoré vám pomôžu zlepšiť náladu, zamerať sa na pozitivitu a zdokonaliť svoj život. Môžete ich stiahnuť pre operačné systémy iOS aj Android.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...