8 filmov pre tých, ktorí si mysleli, že videli už všetko

televízia

Patríte medzi ľudí, ktorí milujú dobré filmy a zdá sa vám, že ste už všetko videli? V roku 2019 bolo vydaných neuveriteľných 11-tisíc filmov, z ktorých ste viac ako polovicu rozhodne nemohli vidieť. Niektoré z týchto filmov boli perfektné a patrili medzi tie najlepšie filmy roka. Iné boli taktiež dobré, no na výslnie sa nedostali.

Dnes budeme hovoriť o menej populárnych filmoch, ktoré sú však dostatočne kvalitné na to, aby ste ich videli!

Put Grandma in the Freezer

Put Grandma in the Freezer je romantická komédia, ktorá ukazuje, ako je možné žiť svoj život aj v čase krízy.
Claudia je umelkyňa z Ríma, ktorej umelecké štúdio sa vďaka dotáciám jej babičky nezatvorilo. Keď jej babička náhle zomrie, dievča sa rozhodne urobiť zúfalý krok, aby pokračovalo v získavaní peňazí svojej babičky. Všetko by bolo skvelé, keby sa pri jej dverách neobjavil starostlivý policajt menom Simone, ktorý začal prenasledovať hrdinku doslova všade.

Anna

Francúzsky akčný thriller od Luca Bessona, v ktorom si zahrali Helen Mirren, Luke Evans a Cillian Murphy, je plný energie a ohromujúcich zvratov.

Zástupca francúzskej modelingovej agentúry, ktorý sa nachádza v Moskve na konci osemdesiatych rokov, nájde dievča menom Anna. To zodpovedá všetkým potrebným parametrom a ponúka jej šancu stať sa modelkou v Paríži. Anna teda ide do Francúzska a je pripravená začať svoju novú prácu.

Spread Your Wings

Thomas je normálny tínedžer, ktorý sa nezaujíma iba o hry. Spolu so svojím otcom, ktorý je zanieteným ornitológom, ide do dediny. Zatiaľ čo jeho otec chová divé husi a vedie vedecké experimenty, Thomas sa začína cítiť neuveriteľne znudený. Každopádne, všetko sa zmení, keď sa Thomas rozhodne zachrániť miznúce plemeno husí. Začína tak vzrušujúcu a dokonca nebezpečnú cestu kvôli dosiahnutiu svojho cieľa.

Togo

V Nome City na Aljaške sa vyskytla hrozná epidémia záškrtu. Musher, Leonhard Seppala a jeho tím psov pod vedením nepokojného psa menom Togo, majú kritickú úlohu - cestovať stovky kilometrov ďalej, cez snehovú búrku a do mesta dopraviť sérum, ktoré zachráni život.

Luce

Film získal 3 nominácie na prestížne ceny American Independent Spirit Awards.

Luce je priateľským stredoškolákom a hviezda celej školy. Je dobrý v športe aj v štúdiu. Jeho učitelia a jeho pestúnski rodičia sú na neho hrdí a dievčatá sa bijú o jeho pozornosť. Jedného dňa však napíše divnú a desivú esej, po ktorej sa drasticky menia postoje tých, ktorí ho obklopujú.

The Boy Who Harnessed the Wind

Williamova rodina je taká chudobná, že nemôže zaplatiť za vzdelanie a tak má zakázané chodiť do školy. S vydieraním získava príležitosť navštíviť školskú knižnicu, kde číta knihy o elektrotechnike a výrobe energie. Keď v jeho dedine začne strašné sucho, rozhodne sa postaviť veterný generátor, ktorý by mal zachrániť každého pred hladom. Aby to však mohol urobiť, musí chlapec rozdať jedinú cennú vec, ktorú má jeho rodina.

Motherless Brooklyn

Lionel Essrog je súkromný detektív, ktorý má Tourettov syndróm. Začína prípad, keď sa pokúša nájsť vraha svojho mentora a jeho jediného priateľa Franka. Vyšetrovanie ho postupne privádza k nebezpečným slumom v Brooklyne, jazzovým klubom v Harleme a luxusným sieňam mocných politikov.

Under the Silver Lake

Hlavnou postavou je Sam, bezcieľný a neatraktívny muž, ktorý má záujem byť súkromným detektívom. Raz pri bazéne sa stretne so svojou tajomnou susedkou z domu oproti nemu a okamžite sa do nej zamiluje. Nasledujúci deň zmizne bez stopy a Sam sa rozhodne nájsť ju za každú cenu. Zatiaľ čo sa snaží nájsť nejaké dôkazy, nájde niektoré veci, ktoré vyzerajú ako šifrované správy a zrazu si uvedomí, že je zapojený do globálneho sprisahania.

Často kladené otázky

Aké sú niektoré z menej známych, ale kvalitných filmov roku 2019?

Medzi menej známe, ale kvalitné filmy roku 2019 patria Put Grandma in the Freezer, Anna, Spread Your Wings, Togo, Luce, The Boy Who Harnessed the Wind, Motherless Brooklyn a Under the Silver Lake.

O čom je film Put Grandma in the Freezer?

Put Grandma in the Freezer je romantická komédia o umelkyni Claudií z Ríma, ktorá sa snaží získať financie na svoje umelecké štúdio po smrti svojej babičky. Keď sa objaví starostlivý policajt menom Simone, začnú sa medzi nimi diať zaujímavé veci.

Čo je zaujímavé na filme The Boy Who Harnessed the Wind?

Film The Boy Who Harnessed the Wind je o chudobnom mladíkovi menom William, ktorý má zakázané navštevovať školu. S výdržou si získava prístup do školskej knižnice a učí sa o elektrotechnike a výrobe energie. Keď nastane strašné sucho vo svojej dedine, rozhodne sa postaviť veterný generátor, ktorý by mal zachrániť ľudí pred hladom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....