7 módnych detailov, ktoré dokážu všetko pokaziť. Dávajte si na ne pozor!

móda

Ako iste viete, sú to práve maličkosti, ktoré dokážu váš výzor alebo outfit skrášliť a určitým spôsobom doplniť. Bohužiaľ, pri nedostatočnej pozornosti vedia tieto maličkosti spôsobiť veľké problémy. Na čo si dávať pozor?

žena s okuliarmi

Zadná strana účesu

Na zadnú časť našej hlavy si nevidíme. Práve preto sa často stáva, že aj tie najlepšie účesy môžu na tomto mieste vyzerať zle. Pri česaní sa snažte prejsť celú hlavu. Najlepšie urobíte, ak sa niekoho, kto je s vami doma, opýtate na to, či je všetko vzadu s vlasmi v poriadku.

Nedostatočne prečesané pramene, zabudnuté vlasy vo vrkoči alebo dokonca jedna zvyšná nátačka, môžu spôsobiť zlý prvý dojem. A ten, bohužiaľ, na druhýkrát už spraviť nemôžete.

Mejkap len na tvári

Pri líčení by ste mali mejkap aplikovať nielen na tvár, ale taktiež na krk. Farba mejkapu býva niekedy bledšia alebo tmavšia. Na tvári môže vyzerať prirodzene, no ak ju porovnáte s bledším alebo tmavším krkom, rozdiel si určite všimnete.

Ak teda vidíte, že mejkap má o stupeň tmavšiu alebo bledšiu farbu, rozotrite ho aj na krk či dokonca nižšie na dekolt. Prechod medzi dvomi odtieňmi sa snažte jemne vytieňovať.

Hrbenie sa

Ľudia s dobrým držaním tela robia dobrý dojem a vyžaruje z nich sebadôvera. Samozrejme, občas sme unavení a to posledné, na čo myslíme, je postoj. Ak však idete do spoločnosti, na správne držanie tela by ste nemali zabúdať. Hrbenie dokáže pokaziť každý jeden, aj ten najkrajší outfit.

Ak sa vám zdá, že neviete chodiť vzpriamene, začnite cvičiť cviky na chrbát, prípadne jogu. Myslite na to, že dobrý postoj je dôležitý nielen pre výzor, ale aj pre zdravie vašej chrbtice.

moderný outfit

Zle padnúce rifle

Nie všetky džínsy vyzerajú na postave dobre. Niektoré sú väčšie a odstávajú, iné sú úzke a telo človeka obopínajú. Rifle sú veľmi špecifickým kúskom, ktorý je najlepšie vyskúšať a až potom kúpiť. Práve preto by ste sa mali vyhýbať nakupovaniu cez internet.

Pokrčené oblečenie

Mnohí berú žehlenie ako preceňovanú vec, ktorá len zaberá čas. V skutočnosti však ide o dôležitú súčasť starostlivosti o oblečenie. Keď si jednotlivé tričká, sukne či nohavice vyžehlíte, vyzeráte hneď na prvý pohľad dobre.

Pokrčené oblečenie vytvára nedbalý vzhľad, ktorý dnes nie je trendy. Práve naopak. Spravte dobrý prvý dojem a oblečenie pred odchodom z domu vyžehlite.

Oblečenie, ktoré nesedí vášej postave

Každý má nejaký typ postavy. Určite ste už počuli o tvare hrušky či jablka. Predtým, ako si pôjdete oblečenie nakupovať, je dôležité zistiť, do ktorej kategórie spadáte. Ak si totižto kúpite oblečenie nehodiace sa vašej postave, môžete si pridať zbytočné kilá navyše.

Rovnako je na tom aj farba. V prípade, že máte vyšportovanú postavu a ani gram tuku navyše, pokojne siahnite po bielej. Ak však so svojou postavou bojujete a zopár kíl navyše máte, je dobré zvoliť tmavé odtiene. Tie dokážu človeka opticky zoštíhliť.

žena, ktorá sedí na schodoch

Pančuchy, ktoré neladia s farbou vašej pokožky

V prípade, že si vyberáte pančuchy v telovej farbe, je potrebné siahnuť po tých, ktoré majú najbližšie k farbe vašej pokožky. Príliš tmavé alebo svetlé typy vyzerajú neprirodzene, a to hlavne vtedy, keď máte odhalené ruky alebo iné časti tela.

Zhrnutie

Móda nám dokáže v mnohých smeroch pomôcť. Zvýrazní našu osobnosť, opticky zoštíhli postavu a odstráni zopár kíl navyše. Ak si však vyberiete nesprávne kúsky, môžete všetko pokaziť. Vyhnite sa omylom spomenutým v tomto článku a uvidíte, že budete vyzerať vždy skvelo.

Často kladené otázky

Ako sa postarať o zadnú stranu účesu?

Pri česaní sa snažte prejsť celú hlavu a nenechať žiadny zanedbaný priestor, keďže zadná časť hlavy môže niekedy vyzerať horšie. Môžete sa opýtať niekoho, kto je s vami doma, či je všetko vzadu s vlasmi v poriadku.

Prečo je dôležité aplikovať mejkap aj na krk?

Je dôležité, pretože farba mejkapu môže byť niekedy bledšia alebo tmavšia a na tvári môže vyzerať prirodzene, ale ak ju porovnáte s bledším alebo tmavším krkom, rozdiel si určite všimnete. Rozotrite mejkap aj na krk a dokonca nižšie na dekolt, aby bol prechod jemný a prirodzený.

Aké sú dôležité veci, na ktoré si treba dať pozor pri výbere oblečenia?

Je dôležité zohľadniť tvar a farbu oblečenia, ktoré nesedí vašej postave, a vyhnúť sa nakupovaniu cez internet, keď ide o špecifické kúsky, ako sú rifle. Navyše je dôležité vyžehliť oblečenie pred odchodom z domu, aby ste vytvorili dobrý prvý dojem, a vyberať pančuchy v telovej farbe, ktoré ladia s farbou vašej pokožky.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...