7 filmov z roku 2019, ktoré nemali dostatok pozornosti, no rozhodne stoja za to

CD

Zatiaľ čo v roku 2019 sledovali takmer všetci Avengers: Endgame, Aladdin a Terminator: Dark Fate, vyšli aj iné filmy, ktoré rozhodne stoja za to. Mnohé z nich boli nominované na prestížne ocenenia a niektoré dokonca odhalili inú stránku celebrít, o ktorej sme nevedeli. Ktoré filmy to sú?

The Highwaymen

Filmy a médiá romantizujú pár Bonnie Parker a Clyda Barrowa už roky. V skutočnosti to však boli vrahovia a zločinci, ktorí zničili veľa životov. Film The Highwaymen obnovuje spravodlivosť. Kevin Costner a Woody Harrelson zobrazujú texaských rangerov Franka Hamera a Maneya Gaulta - skutočných hrdinov, ktorým sa pár podarilo chytiť. Táto pútavá kriminálna dráma patrí medzi najlepšie americké filmy.

Where’d You Go, Bernadette

Cate Blanchett hrá talentovanú architektku, matku a neobvyklú ženu. Jej dcéra je vynikajúcou študentkou elitnej školy. Okrem toho má milujúceho manžela. Zdá sa, že tento zdanlivo dokonalý život je pre Bernadette neúnosný, takže jednoducho zmizla. Where’d You Go, Bernadette je filmová adaptácia románu americkej spisovateľky Márie Semple. Je to realistický príbeh o hľadaní seba, o láske matky a dcéry, o tom, aká dôležitá je spravodlivosť a o porozumení vašich príbuzných ako aj o tom, ako občas môžete nájsť zmysel svojho života, len ak idete ďaleko. Dosť ďaleko.

The Irishman

Starší Frank Sheeran si pamätá, ako sa jeho život zmenil na nepoznanie po stretnutí s zločincom Russellom Bufalinom. Frank sa zmenil na gangstera, ktorého prezývka bola The Irishman. Režisér Martin Scorsese nakrútil zločineckú drámu s ústrednými postavami Roberta De Nira a Al Pacina. Napriek kontroverzným recenziám má vysoké skóre. IMDb ho ohodnotilo na 8.1.

Cold Pursuit

Nels Coxman (Liam Neeson), hlavná postava, je príkladom rodinného muža, ktorého život sa dramaticky mení, keď jeho syna zavraždia obchodníci s drogami. Keď chce pomstiť smrť svojho syna, zistí, že v malom severnom meste je celá ríša zaoberajúca sa drogami.

Downton Abbey

Celovečerný film Downton Abbey je niečo ako posledná epizóda televízneho seriálu, ktorý má veľké množstvo fanúšikov. Film sa sústreďuje okolo anglického kráľa. Ak máte radi podobné deje alebo ste milovníkom tohto seriálu, rozhodne by ste na tento seriál mali staviť. Ak ste sériu ešte nevideli, je to skvelá príležitosť, aby ste sa mohli pozrieť, aká je.

Apollo 11

Toto je dokument o misii Apolla 11 s Neilom Armstrongom, ktorý pristál na Mesiaci v roku 1969. Tento vysoko hodnotený film (IMDb - 8,2) mal veľa práce, s veľkým tímom profesionálov, ktorý ho urobil skutočne nezabudnuteľným a jedinečným.

The Peanut Butter Falcon

Tyler Nilson a Michael Schwartz natočili nádherný film so Zackom Gottsagenom v hlavnej úlohe. Herec má Downov syndróm. Jeho partnermi sú Dakota Johnson a Shia LaBeouf. Tento nezávislý film by ste mali rozhodne vidieť. Hlavnou postavou je očarujúci chlapík menom Zack, nemá rodinu, takže žije v opatrovateľskom dome. Chce sa stať profesionálnym zápasníkom.

Často kladené otázky

Aký je príbeh filmu The Highwaymen?

Film The Highwaymen zobrazuje príbeh skutočných hrdinov - texaských rangerov Franka Hamera a Maneya Gaulta, ktorí sa podarilo chytiť známy zločinecký pár Bonnie Parker a Clyda Barrowa. Táto pútavá kriminálna dráma je považovaná za jeden z najlepších amerických filmov.

O čom rozpráva film Where’d You Go, Bernadette a akých tém sa dotýka?

Film Where’d You Go, Bernadette, ktorý je adaptáciou románu americkej spisovateľky Márie Semple, rozpráva príbeh talentovanej architektky, matky a neobvyklej ženy Bernadette, ktorá zdanlivo zmizla zo svojho dokonalého života. Film sa zaoberá hľadaním seba, vzťahom matky a dcéry, dôležitosťou spravodlivosti a porozumením príbuzným, a ako ľudia môžu nájsť zmysel svojho života, keď idú až napospas svojim túžbam.

Aký je základný príbeh filmu The Irishman a aké sú jeho hodnotenia?

Film The Irishman je zločinecká dráma režiséra Martina Scorseseho s ústrednými postavami Robertom De Nirom a Al Pacinom. Príbeh rozpráva o staršom Frankovi Sheeranovi, ktorý sa zmenil na gangstera s prezývkou The Irishman po stretnutí so zločincom Russellom Bufalinom. Napriek kontroverzným recenziám má tento film vysoké skóre: IMDb ho ohodnotilo na 8.1.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....