7 dôvodov, prečo by ste mali začať jesť arašidové maslo

arašidové maslo

Strata hmotnosti, prevencia rakoviny prsníka, zníženie nespavosti a ešte omnoho viac - arašidové maslo je prírodným pokladom, ktorý môže podporovať veľa pozitívnych zmien v tele! Je plná užitočných vitamínov, minerálov, zdravých tukov a prvkov, ktoré vaše telo potrebuje. Všetko, čo musíte urobiť, je len pravidelne maslo konzumovať.

Znižuje riziko rakoviny prsníka

Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidoch môžu významne znížiť riziko ochorení prsníka, ako je rakovina. Podporila to štúdia, ktorú uskutočnila Nadácia pre výskum rakoviny prsníka a Národný ústav zdravia USA. Denná konzumácia tohto produktu má pozitívny vplyv na vaše telo a najmä na vaše prsia. Ak na toto maslo nie ste alergickí, nezabudnite ho pridať do svojho jedálnička.

arašidové maslo

Podporuje chudnutie

Ukázalo sa, že arašidové maslo bolo nespravodlivo odstránené z mnohých stravovacích plánov, pretože ho považujú za príliš mastné. Namiesto toho je arašidové maslo skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy. Pri konzumácii 2 polievkových lyžíc, 2-krát týždenne, môže dôjsť k zníženiu telesnej hmotnosti.

Znižuje stresový hormón

Arašidové maslo obsahuje rastlinný sterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu, stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C vám pomôžu vyrovnať nedostatok týchto prvkov v tele, vďaka čomu sa budete cítiť lepšie.

Podporuje pamäť a aktivitu mozgu

Vitamín E, zinok, horčík a niacín v arašidoch podporujú činnosť mozgu. Vitamín E dokáže tiež zvýšiť pamäť, najmä u starších ľudí. Zistilo sa dokonca, že pomáha zmierňovať Alzheimerovu chorobu. Takže nádoba arašidového masla by mohla byť dobrým občerstvením, ktoré máte po ruke pre svojich drahých starých rodičov.

Pomáha obnoviť svaly po športovaní

Arašidové maslo je skvelé jedlo ako pred, tak aj po tréningu. Jeho tuky a sacharidy vám dodajú dostatok energie na celé cvičenie. Je tiež bohaté na draslík, ktorý hrá z hľadiska regenerácie kľúčovú úlohu v zdraví svalov. Navyše vám môže zabrániť v tvorbe kŕčov a bolesti svalov.

arašidové maslo s jahodami

Kontroluje krvný tlak

Ešte jedna úžasná vlastnosť draslíka - dokáže znížiť krvný tlak. Tento efekt je podporovaný horčíkom - ďalším prvkom, ktorý sa v arašidoch nachádza. Ak chcete kontrolovať krvný tlak, mali by ste začať arašidy konzumovať na pravidelnej báze.

Znižuje šance na rozvoj cukrovky

Ďalšou úžasnou vlastnosťou arašidového masla je to, že môže znížiť riziko cukrovky. Áno, arašidy obsahujú veľa tukov, ale sú to nenasýtené tuky - a sú pre vás zdravé. Sú schopné zlepšiť stabilitu glukózy a inzulínu. Vo výskume uskutočnenom na Harvardskej univerzite sa zistili úžasné výsledky - ženy, ktoré konzumovali arašidové maslo pravidelne, mali v porovnaní s tými, ktoré ho nikdy nejedli, znížené riziko cukrovky o 21%.

Často kladené otázky

Ako arašidové maslo prispieva k prevencii rakoviny prsníka?

Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidovom masle môžu významne znížiť riziko ochorení prsníka, ako je rakovina. Tento výsledok podporila štúdia Nadácie pre výskum rakoviny prsníka a Národného ústavu zdravia USA. Denná konzumácia tohto produktu má pozitívny vplyv na telo a najmä na prsia.

Ako môže arašidové maslo podporiť chudnutie?

Arašidové maslo je skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy, ktoré predstavujú zdravší spôsob stravovania. Pravidelná konzumácia 2 polievkových lyžíc arašidového masla 2-krát týždenne môže prispieť k zníženiu telesnej hmotnosti.

Ako môže arašidové maslo pomôcť znížiť stresový hormón?

Arašidové maslo obsahuje rastlinný sterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu - stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C prispievajú k vyrovnanosti a obnove prvkov v tele a pomáhajú zmierniť stres.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...