Strata hmotnosti, prevencia rakoviny prsníka, zníženie nespavosti a ešte omnoho viac - arašidové maslo je prírodným pokladom, ktorý môže podporovať veľa pozitívnych zmien v tele! Je plná užitočných vitamínov, minerálov, zdravých tukov a prvkov, ktoré vaše telo potrebuje. Všetko, čo musíte urobiť, je len pravidelne maslo konzumovať.
Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidoch môžu významne znížiť riziko ochorení prsníka, ako je rakovina. Podporila to štúdia, ktorú uskutočnila Nadácia pre výskum rakoviny prsníka a Národný ústav zdravia USA. Denná konzumácia tohto produktu má pozitívny vplyv na vaše telo a najmä na vaše prsia. Ak na toto maslo nie ste alergickí, nezabudnite ho pridať do svojho jedálnička.
Ukázalo sa, že arašidové maslo bolo nespravodlivo odstránené z mnohých stravovacích plánov, pretože ho považujú za príliš mastné. Namiesto toho je arašidové maslo skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy. Pri konzumácii 2 polievkových lyžíc, 2-krát týždenne, môže dôjsť k zníženiu telesnej hmotnosti.
Arašidové maslo obsahuje rastlinný sterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu, stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C vám pomôžu vyrovnať nedostatok týchto prvkov v tele, vďaka čomu sa budete cítiť lepšie.
Vitamín E, zinok, horčík a niacín v arašidoch podporujú činnosť mozgu. Vitamín E dokáže tiež zvýšiť pamäť, najmä u starších ľudí. Zistilo sa dokonca, že pomáha zmierňovať Alzheimerovu chorobu. Takže nádoba arašidového masla by mohla byť dobrým občerstvením, ktoré máte po ruke pre svojich drahých starých rodičov.
Arašidové maslo je skvelé jedlo ako pred, tak aj po tréningu. Jeho tuky a sacharidy vám dodajú dostatok energie na celé cvičenie. Je tiež bohaté na draslík, ktorý hrá z hľadiska regenerácie kľúčovú úlohu v zdraví svalov. Navyše vám môže zabrániť v tvorbe kŕčov a bolesti svalov.
Ešte jedna úžasná vlastnosť draslíka - dokáže znížiť krvný tlak. Tento efekt je podporovaný horčíkom - ďalším prvkom, ktorý sa v arašidoch nachádza. Ak chcete kontrolovať krvný tlak, mali by ste začať arašidy konzumovať na pravidelnej báze.
Ďalšou úžasnou vlastnosťou arašidového masla je to, že môže znížiť riziko cukrovky. Áno, arašidy obsahujú veľa tukov, ale sú to nenasýtené tuky - a sú pre vás zdravé. Sú schopné zlepšiť stabilitu glukózy a inzulínu. Vo výskume uskutočnenom na Harvardskej univerzite sa zistili úžasné výsledky - ženy, ktoré konzumovali arašidové maslo pravidelne, mali v porovnaní s tými, ktoré ho nikdy nejedli, znížené riziko cukrovky o 21%.
Prírodné bielkoviny a prírodné tuky v arašidovom masle môžu významne znížiť riziko ochorení prsníka, ako je rakovina. Tento výsledok podporila štúdia Nadácie pre výskum rakoviny prsníka a Národného ústavu zdravia USA. Denná konzumácia tohto produktu má pozitívny vplyv na telo a najmä na prsia.
Arašidové maslo je skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a výživy, ktoré predstavujú zdravší spôsob stravovania. Pravidelná konzumácia 2 polievkových lyžíc arašidového masla 2-krát týždenne môže prispieť k zníženiu telesnej hmotnosti.
Arašidové maslo obsahuje rastlinný sterol, ktorý môže pomôcť normalizovať hladiny kortizolu - stresového hormónu. Jeho zdravé tuky, antioxidanty, železo, horčík, vápnik a vitamín C prispievajú k vyrovnanosti a obnove prvkov v tele a pomáhajú zmierniť stres.
Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...
Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...
Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...
Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...