6 vecí, na ktorých by ste rozhodne nemali šetriť!

matrac

Ak chcete byť zdraví a mať zdravé telo, nemali by ste šetriť sami na sebe a investovať do seba vo všetkých ohľadoch. Lacné predmety môžu byť totižto zlé nielen na pohľad, ale takisto môžu mať zlé následky pre vaše zdravie. Príkladom je lacný matrac, ktorý mlže veľmi jednoducho zničiť vašu chrbticu alebo pokaziť váš celkový postoj, ktorý je potom len veľmi ťažké napraviť. Dnes sme si pre vás pripravili článok o veciach, na ktorých by ste rozhodne nemali šetriť!

Dobrý matrac

Keď sme ten matrac už spomenuli vyššie, rozhodne by sme mali o ňom povedať niečo viac. Zle zvolený matriac môže byť dôvodom chronickej únavy a takisto mnohých iných problémov, ktoré následne môžete mať. Navyše, môže vám spôsobiť aj zlé držanie tela, ktoré sa len ťažko odnaučíte. Výrobcovia a takisto lekári odporúčajú vymeniť matrac každých osem rokov, pretože sa stáva príliš mäkkým a prehnutným, kedy nie je schopný správne podporovať prirodzenú polohu chrbtice v tvare S.

Výber správneho matracu nie je vôbec ťažké. Stačí, ak sa obrátite na človeka, ktorý sa tomu rozumie a pomôže vám. Pri výbere si niekoľkokrát na matrac ľahnite a vyskúšajte si ho.

Matrac Dream Catcher Dormeo.sk
Matrac Aloe Vera Plus Dormeo.sk

Termo oblečenie

Termo oblečenie vám pomôže nielen odvádzať prebytočný pot z tela a ochrániť vás tak pred prechladnutím počas zimy, ale takisto vám pomôže vyzerať lepšie. Termo prádlo je skvelou investíciou do vášho zdravia a krásy, a preto by ste mali do tohto oblečenia rozhodne investovať.

Najdôležitejšie je vybrať si správny materiál a takisto aj veľkosť, ktorá vám bude najlepšie sedieť. Veľkosť však priamo teplo neovplyvňuje.

mobil

Kryt na mobil

Ľudia okolo vás si všímajú, ako vyzerá váš mobil a práve preto by ste sa nemali snažiť šetriť na tomto príslušenstve. Okrem toho, je v súčasnosti na trhu k dispozícií široká škála telefónnych krytov. Avšak, aj ten najdrahší kryt nie je vždy úplne ten najlepší doplnok pre váš outfit, a preto si zadovážte hneď niekoľko, ktoré budete kombinovať.

Voda

Možno to znie vtipne, to je to v skutočnosti tak. Nie všade je dnes bezpečné piť vodu z vodovodu. Práve preto, ak sa u vás voda piť nedá, jednoducho si zadovážte balenú, na ktorej však rozhodne nešetrite. Inou variantou je napríklad kúpenie špeciálneho stroja, ktorý vám dokáže vodu prefiltrovať a zbaviť ju rôznych nevhodných čiastočiek, ktoré pre vás nie sú najlepšie.

Farbenie vlasov

Farbenie vlasov je zásah do vlasu, ktorý ho poškodí. Práve preto by ste na farbách a na celkovom farbení nemali nič šetriť a mali by ste sa nechať nafarbiť profesionálom v profesionálnom kaderníctve. V kaderníctve totižto získate naozaj kvalitnú starostlivosť, ktorú vaše vlasy potrebujú. Aj napriek tomu, že budú vlasy trochu poškodené, nikdy nebudú tak zničené, ako keby si ich farbíte doma.

Síce farbenie v kaderníctve vyjde často draho, určite sa to oplatí a uvidíte, že výsledok bude naozaj perfektný.

voda

Mejkap

Pri výbere mejkapu by ste mali mať na pamäti, že vám má zakryť menšie nedostatky, no má zanechať prirodzený "finish" na vašej pokožke. Mnoho ľudí si totižto kúpi lacný mejkap, ktorý zakryje nielen nedokonalosti, ale aj všetku prirodzenosť. Kvalitný základ na pleti spraví veľký rozdiel a okrem toho, že bude pleť vyzerať prirodzene, budete mať aj správnu farbu a tón pleti trafíte takmer perfektne.

Často kladené otázky

Ako si vybrať správny matrac pre zdravý spánok a dobré držanie tela?

Pri výbere matraca obvykle stačí, ak sa obrátite na človeka, ktorý sa matracom rozumie a on vám pravdepodobne pomôže. Správny matrac si navyše treba aj niekoľkokrát vyskúšať, aby ste si boli istí, že bude pre vás vhodný. Udržujte matrace v dobrom stave a zhruba každých osem rokov ich vymeňte, pretože po tejto dobe strácajú svoje vlastnosti.

Prečo zvoliť termo oblečenie a aké parametre je dôležité zohľadniť pri výbere?

Termo oblečenie vám pomôže nielen odvádzať prebytočný pot z tela a ochrániť vás tak pred prechladnutím počas zimy, ale takisto vám pomôže vyzerať lepšie. Pri jeho výbere by ste mali klásť dôraz na nájdenie správneho materiálu a veľkosti, ktorá vám bude najlepšie sedieť. Veľkosť oblečenia však priamo teplo neovplyvňuje.

Ako sa postarať o svoje vlasy pri farbení a prečo je lepšie ísť do kaderníctva?

Pri farbení vlasov je dôležité, aby ste celý proces zverili do rúk profesionálov a nepoužívali na svoje vlasy nekvalitné, lacné farby. Napriek vyšším nákladom v kaderníctve si zachováte kvalitnú starostlivosť o svoje vlasy, ktorá zaisťuje, že poškodenie vlasov bude minimálne a výsledok bude perfektný.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....