6 jednoduchých tipov, ako si presvetliť vlasy aj doma

vlasy

Túžite po svetlejších vlasoch, no nechce sa vám ísť do profesionálneho kaderníctva? Namiesto toho, aby ste to nechali na profesionálov, môžete skúsiť vlasy zosvetliť veľmi jednoducho aj doma. Dokonca, bude vám na to stačiť len zopár ingrediencií, ktoré nájdete v chladničke.

blond vlasy

Harmančekový čaj a limetka

Harmanček je rastlina, ktorá sa nachádza skoro v každej domácnosti, minimálne vo forme čaju. Má veľké množstvo výhod pre zdravie a samozrejme, aj pre krásu. Práve preto je to skvelá voľba na prírodné ošetrenie vlasov.

Ako si teda zosvetliť vlasy týmto spôsobom?

Na zmes budete potrebovať:

  • 2 šálky vody
  • 5 vreciek čaju z harmančeka
  • 2 PL limetkovej šťavy

Postup:

Uvarte si čaj, pridajte limetkovú šťavu a počkajte, kým zmes úplne vychladne. Následne nalejte tekutinu do nádobky so sprejom a aplikujte rovnomerne na vlasy. Nechajte vyschnúť a vlasy umyte.

Po dvoch až troch použitiach by ste mali vidieť zmeny.

Škorica a kondicionér

Škorica je bežnou súčasťou mnohých výrobkov dostupných na trhu, pretože okrem mnohých výhod, ktoré má, je jej vôňa a chuť jedinečná. Škorica je však skvelým pomocníkom v rámci ošetrenia vlasov. Dokáže ich tiež jemne presvetliť.

Na zmes budete potrebovať:

  • 3 PL lyžice škorice
  • 1/2 šálky kondicionéra

Postup:

V miske poriadne zmiešajte kondicionér a škoricu. Miešajte kým nezískate hustý krém. Ten si naneste na vlasy a nechajte pôsobiť 3 - 4 hodiny. Dôkladne umyte. Výsledky by sa mali dostaviť už po prvom umývaní.

Ocot

Ak chcete ušetriť financie na výrobkoch, ktoré by vám pomohli vlasy zosvetliť, alebo chcete vyskúšať produkt bez chemikálií, práve ste ho našli. Ocot dokáže vlasy zosvetliť bez toho, aby na nich alebo na pokožke spôsobil nezvratné škody .

Na zmes budete potrebovať:

  • 1 diel octu na každých 6 dielov vody

Postup:

V pohári zmiešajte 1 diel octu so 6 dielmi vody. Naneste na vlasy a nechajte pôsobiť 15 minút. Opláchnite teplou vodou.

Keďže ocot smrdí, nezabudnite si vlasy umyť aj šampónom. Poprípade použite jabĺčny ocot, ktorý zabráni zápachu.

Po použití jednej z týchto zmesí nezabúdajte vlasy hydratovať. Vyberáme pre vás tie najlepšie masky:
Aesop Hair Rose hydratačná maska Notino.sk

Nealkoholické pivo

Pivo je bohaté na vitamín B, ktorý udržuje vlasy zdravé. Ak však obsahuje alkohol, jeho výhody sa strácajú. Preto je pri tomto spôsobe zosvetlenia vlasov dôležité vybrať si nealkoholický typ.

Na zmes budete potrebovať:

  • 1 šálka nealkoholického piva

Postup:

Vlasy si opláchnite nealkoholickým pivom. Jemne ho vmasírujte aj do hlavy. Nechajte pôsobiť 10 minút a následne poriadne umyte. Tento postup opakujte raz týždenne.

Med, ocot a limetka

Limetky sú bohaté na antioxidanty. Pomáhajú odstraňovať prebytočný olej z vlasov, zvyšujú ich lesk a zosvetľujú.

Na zmes budete potrebovať:

  • vodu
  • 2 PL medu
  • 2 PL octu
  • 1/2 limetky

Postup:

Zohrejte vodu a pridajte do nej med. Po uvarení zmesi pridajte ocot a šťavu z limetky. Dobre premiešajte a zmes nechajte vychladnúť. Naneste na vlasy a vmasírujte do pokožky. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom dôkladne opláchnite.

fénovanie vlasov

Vajcia, pivo a limetka

Vajcia sú bohaté na mnohé živiny. Obsahujú bielkoviny a vitamíny, ktoré naše telo potrebuje. Rovnako však majú skvelé výhody pre naše vlasy.

Na zmes budete potrebovať:

  • 1 vaječný bielok
  • 1/2 pohára nealkoholického piva
  • 1/2 citróna

Postup:

V pohári zmiešajte bielok a nealkoholické pivo. Pridajte šťavu z citróna a znovu premiešajte. Zmes naneste na vlasy a vmasírujte do pokožky. Nechajte pôsobiť 15 - 20 minút. Následne dôkladne opláchnite.

Zhrnutie

Vlasy sú korunou krásy. Ak ich chcete mať zdravé, vyživené a trochu zosvetlené, stavte na jeden z našich postupov. Všetky sú k vlasom šetrné a neobsahujú žiadne nebezpečné látky, ktoré by ich mohli zničiť.

Často kladené otázky

Ako si zosvetliť vlasy pomocou harmančekového čaju a limetky?

Na zmes budete potrebovať 2 šálky vody, 5 vreciek čaju z harmančeka a 2 PL limetkovej šťavy. Uvarte si čaj, pridajte limetkovú šťavu a počkajte, kým zmes úplne vychladne. Následne nalejte tekutinu do nádobky so sprejom a aplikujte rovnomerne na vlasy. Nechajte vyschnúť a vlasy umyte. Po dvoch až troch použitiach by ste mali vidieť zmeny.

Je možné zosvetliť vlasy pomocou škorice a kondicionéra?

Na zmes budete potrebovať 3 PL lyžice škorice a 1/2 šálky kondicionéra. V miske poriadne zmiešajte kondicionér a škoricu a vyrobený krém si naneste na vlasy. Nechajte pôsobiť 3-4 hodiny a potom dôkladne umyte. Výsledky by sa mali dostaviť už po prvom umývaní.

Ako použiť ocot na zosvetlenie vlasov?

Na zmes budete potrebovať 1 diel octu na každých 6 dielov vody. V pohári zmiešajte 1 diel octu so 6 dielmi vody a naneste zmes na vlasy. Nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite teplou vodou. Pre potlačenie zápachu si vlasy umyte šampónom alebo použite jablčný ocot.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...