5 zaujímavých veľkonočných výzdob, ktoré si môžete urobiť aj doma!

veľká noc

Veľká noc sa nezadržateľne blíži aj napriek tomu, čo sa práve s celým svetom deje. Ak ste začali aj vy premýšľať, ako si jarne alebo veľkonočne vyzdobiť svoj príbytok, máme pre vás niekoľko zaujímavých veľkonočných výzdob, ktoré si spravíte pokojne aj doma.

Veľkonočné sviatky sú pre veriacich jeden z najväčších sviatkov v roku. Práve to je aj dôvod, prečo sa na ne mnohí čo najlepšie chystajú. Zdobia si domy, premýšľajú nad veľkonočným menu a plánujú návštevy. Aj keď tento roku bude Veľká noc iná, ako počas tých minulých, netreba sa báť. Doma so svojou rodinou môžete veľkonočné sviatky pokojne osláviť. A na to, aby ste sa čo najlepšie pripravili, máme pre vás veľkonočné výzdoby, s ktorými sa doma aj zabavíte.

Veľkonočné vajíčka

veľkonočné vajíčka

Stávka na istotu sú vždy veľkonočné vajíčka. Pri ich maľovaní sa zabavíte, odreagujete a využijete čas veľmi efektívne. Výhodou je, že vajíčka môžete nafarbiť akokoľvek chcete. Môžu byť viacfarebné alebo len jednofarebné.

Taktiež nemusí ísť o klasické vajíčka, ktoré sa vyfúknu predtým, ako ich namaľujete. Pokojne si vajíčka vytvorte z papiera alebo iného materiálu. Niektorí dokonca vytvárajú aj jedlé vajíčka ako napríklad z čokolády. Pri takomto type máte zabité hneď dve muchy jednou ranou, pretože sa postaráte aj o dezert.

Kvetináče so zajacmi

veľkonoční zajaci

Máte doma rastliny v kvetináčoch? Ozdobte aj tie! Fantázií sa medze nekladú, a preto sa nebojte ozdobiť v dome všetko, čo sa dá. Na túto dekoráciu stačí, keď si z papiera vystrihnete zajacov, následne ich nalepíte na špajdľu a vložíte do kvetináča. Ide o jednoduchú záležitosť. Nemusí ísť len o zajacov, pokojne vystrihnete iné zviera ako napríklad kuriatko.

Papier vždy vyfarbite alebo nejako ozdobte, aby sa dekorácia čo najlepšie podobala na to, čo stvárňuje.

Váza plná vajíčok

váza s vajíčkami

Minimalistický, jednoduchý a veľmi štýlový doplnok je aj sklenená váza naplnená dekoráciami, ako napríklad vajíčkami. Na to, aby ste si mohli takýto kúsok vytvoriť aj vy budete potrebovať len vázu a vajíčka. Vajíčka namaľujte tak, aby sa čo najlepšie hodili do miestnosti. To znamená, že do minimalistickej obývačky sa budú hodiť biele alebo pastelové vajíčka. Pokojne vyskúšajte aj metalické odtiene, ako napríklad strieborná či zlatá.

Do vázy nakoniec naaranžujte aj ďalšie kúsky, ako napríklad halúzky či kvety. Celý kúsok tak zvýraznia a doplnia.

Veľkonočný veniec

veľkonočný veniec

Vence sú veľmi obľúbené počas celej jari. Ak chcete okrem jarného aj ten veľkonočný, viete si ho doma veľmi jednoducho urobiť. Stačí, aby ste si zaobstarali obruč. Môže ísť ako o plastovú, tak aj drevenú. Na ňu následne len nalepte alebo nejakým iným spôsobom aplikujte veľkonočné ozdoby.

Veľkonočný svietnik

veľkonočný svietnik

Túžite po zaujímavom veľkonočnom svietniku? Máme pre vás veľmi jednoduchý nápad, ako naň! Stačí, aby ste mali doma škatuľu od vajec a škrupiny od vajíčok. Tie môžu byť pokojne rozpolené.

Do každej polky následne nalejte vosk a dajte knot. Takto máte vytvorený svietniť veľmi jednoducho a rýchlo.

Často kladené otázky

Aké sú zaujímavé veľkonočné výzdoby, ktoré si môžeme spraviť aj doma?

Niekoľko zaujímavých veľkonočných výzdob, ktoré si môžete pokojne spraviť aj doma, zahŕňa maľovanie veľkonočných vajíčok, kvetináče so zajacmi, vázu plnú vajíčok, veľkonočný veniec či veľkonočný svietnik z recyklovaných materiálov.

Ako môžeme vytvoriť veľkonočné vajíčka inak ako klasickým maľovaním?

Alternatívou k klasickým maľovaným vajíčkam sú napríklad vajíčka vytvorené z papiera alebo iného materiálu. Môžete tiež vytvárať jedlé vajíčka, napríklad z čokolády, ktoré zároveň poslúžia aj ako dezert.

Ako si urobiť jednoduchý veľkonočný svietnik?

Veľkonočný svietnik si môžete urobiť veľmi jednoducho a rýchlo z doma dostupných materiálov, ako sú škatuľa od vajec a škrupiny od vajíčok. Stačí do každej polky škrupiny nalejte vosk a dajte knot. Takto máte vytvorený svietniť veľmi jednoducho a rýchlo.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...