5 vecí, na ktorých by ste rozhodne nemali šetriť (2. časť)

saká na vešiaku

Dnes pre vás máme druhú časť článku ohľadom vecí, na ktorých by ste nemali rozhodne šetriť. Prvú časť môžete nájsť tu.

Nešetrite na formálnom oblečení

Keď idete na nákup šiat, blúzok, nohavíc a množstva ďalšieho, nemyslite na to, ako pri nákupe ušetríte. Práve naopak. Ide o oblečenie, ktoré budete nosiť pravidelne. Určitým spôsobom vás bude reprezentovať.

Dokonca, niektoré kúsky vám môžu vydržať roky, a preto pri výbere sledujte najprv kvalitu materiálu, až potom cenovku.

Pri nakupovaní vyberajte klasické vzory a tvary, ktoré z módy nevyjdú rýchlo a dajú sa kombinovať so všetkým. Vyhýbajte sa jednoročným trendom ako napríklad tigrie vzory či pruhy. Je lepšie kúpiť menej, ale v lepšej kvalite, ako lacné odevy, ktoré vám vydržia krátko, budete ich musieť neustále meniť a na prvý pohľad budú vyzerať lacnejšie.

oblečenie na vešiaku

Nešetrite na posteľnej bielizni

Jednou z najhorších vecí, na ktorej mnohí šetria, sú posteľné obliečky a celkovo bielizeň. Často totižto nakupujeme kvalitné matrace, prikrývky a vankúše s cieľom uľaviť našej chrbtici a poskytnúť jej tú najlepšiu kvalitu. Keď však na drahý matrac navlečiete lacné prestieradlo, úplne zabijete celú hlavnú myšlienku.

Lacná posteľná bielizeň vyzerá zle, no to nie je jej najväčší problém. Vo väčšine prípadov má nízky počet nití, ktorý spôsobuje svrbenie pokožky, jej začervenanie alebo alergické reakcie.

Na spanie potrebujete niečo, čo je príjemné, mäkké a čo umožňuje vetranie vzduchu matracu, prikrývky aj vankúša.

Štatistiky ukazujú, že až tretinu zo svojho života prespíme. Preto je výber správnych návliečok veľmi dôležitý. Skvelá posteľ, luxusné vankúše a dobrá prikrývka spolu s kvalitnou posteľnou bielizňou zaručuje ten najkvalitnejší a najlepší spánok.

Nešetrite na hodinkách

Hodinky sú výrazným doplnkom, ktorý ukazuje osobnosť ich majiteľa. Klasické typy sú dnes stále veľmi populárne, aj keď existuje veľké množstvo rôznych iných náhrad ako fitness hodinky či fitness náramky.

Dobré hodinky však nenahradí nič. Možno ich používať celé desaťročia bez toho, aby vyšli z módy. Dajú sa skombinovať so všetkým a sú praktickým pomocníkom.

Nešetrite na svojich zuboch

Na prvé počutie môže tento bod znieť čudne, no v skutočnosti je veľmi dôležitý. Zuby vo veľkom ovplyvňujú to, ako vyzeráme. Áno, ich ošetrenie je niekedy finančne náročné, no rozhodne by ste ho nemali zanedbávať.

Krásne zuby zmenia váš úsmev a celkovo to, ako vyzeráte. Nezabúdajte preto na pravidelné prehliadky u zubného lekára a každodenné čistenie chrupu.

biele zuby

Nešetrite na svojom oddychu

Každý človek potrebuje dobrý odpočinok. Voľné dni sú skvelým spôsobom, ako zložiť záťaž z ramien a obnoviť svoju vnútornú energiu. Na to, aby bolo vaše voľno skutočne efektívne, ho musíte využiť správne. Kúpte si dovolenku alebo si spravte výlet spolu s wellness pobytom. Rozhodne na sebe nešetrite a užívajte si každú minútu.

Často kladené otázky

Na čom netreba šetriť pri nákupe formálneho oblečenia?

Pri nákupe formálneho oblečenia by ste nemali šetriť na kvalite materiálu a zvoliť si klasické vzory a tvary, ktoré nevyjdú z módy. Vyhýbajte sa jednoročným trendom a investujte do kúskov, ktoré vám vydržia dlhšie a budú vyzerať lepšie.

Aký je problém s lacnou posteľnou bielizňou?

Lacná posteľná bielizeň často má nízky počet nití, čo môže spôsobiť svrbenie pokožky, začervenanie alebo alergické reakcie. Na spanie je potrebné niečo príjemné, mäkké a umožňujúce vetranie vzduchu matracu, prikrývky a vankúša, preto odporúčame investovať do kvalitnejších návliečok.

Prečo netreba šetriť na hodinkách?

Hodinky sú výrazným doplnkom, ktorý ukazuje osobnosť ich majiteľa. Kvalitné hodinky sú často nadčasové a dajú sa nosiť po celé desaťročia bez toho, aby vyšli z módy. Navyše, sú praktickým pomocníkom, ktorý sa dá skombinovať so všetkým.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....