5 vecí, na ktorých by ste rozhodne nemali šetriť (1. časť)

nakupovanie online

Šetrenie a správne hospodárenie s peniazmi je dôležité. Len vtedy, keď máte dostatok znalostí o finaniách, viete správne a spokojne žiť. Na druhej strane, šetrenie je síce dôležité a dobré, no netreba to s ním preháňať. Existuje niekoľko vecí, do ktorých by ste mali investovať. Rozhodne sa vám to v budúcnosti vráti.

Nešetrite na veciach týkajúcich sa vašich hobby

Záľuby sú skvelým spôsobom, ako si oddýchnuť a vyjadriť svoju osobnosť. Dávajú nám priestor, aby sme sa uvoľnili a zrelaxovali. Existuje mnoho príkladov situácií, keď sa z jednoduchého koníčka stalo úspešné podnikanie. Ak teda existuje niečo, čo radi robíte, rozhodne by ste na tom nemali šetriť.

Je jedno, čo máte radi. Môže to byť písanie, kreslenie, fotografovanie. Čokoľvek. Ak to robíte s láskou a s nadšením, rozhodne do toho investujte. Ide totižto o investíciu nielen do konkrétneho hobby, ale aj do vás a rozvoja vašej osobnosti.

fén a kefa

Nešetrite na kefách a hrebeňoch na vlasy

Môžete ísť k najlepším kaderníkom, používať tie najlepšie farby na vlasy a tie najkvalitnejšie šampóny, no na ničom z toho nezáleží, ak použijete lacnú kefu, ktorou si vlasy očešete.

Dobrá kefa musí byť hladká, inak sa vlasy pri každom použití poškodia. Materiál by mal byť zvolený podľa typu vlasov. Napríklad, ak máte kučeravé vlasy, potrebujete kefu so štetinami, ktoré sú rôznej dĺžky. Naopak, ak máte vlasy mastnejšie pri korienkoch, potrebujete drevený hrebeň.

Okrem toho, doma by ste mali mať hneď niekoľko kéf pre rôzne situácie. Napríklad masážna kefa, ktorá zabráni vypadávaniu vlasov, silikónová kefa, ktorá je zas vhodná na česanie vlasov pri fénovaní a mnohé ďalšie.

Mimochodom, odborníci tvrdia, že česanie vlasov hneď po umytí je jedným z najhorších zlozvykov. Vlasy češte suché.

Nešetrite na veciach, ktoré nosíte doma

Veľké množstvo ľudí šetrí na oblečení, ktoré nosia doma. Odevy sú nepohodlné, často staré a niekedy aj potrhané. V takomto oblečení sa nielenže cítite zle. Rovnako tak aj vyzeráte. Ak míňate desiatky eur na oblečenie, ktoré nosíte do práce, školy či do mesta, rozhodne by ste na sebe nemali šetriť, keď príde na oblečenie na doma.

Podľa psychológov, kvalitné a pekné oblečenie na doma vplýva veľmi dobre na našu psychiku. Určitým spôsobom nám dáva najavo, ako si samých seba vážime a čo pre seba robíme.

Nešetrite na knihách

Dobré knihy sú miestom, kde nájdeme odpovede na otázky, ktoré sa nás týkajú. Z nich môžeme čerpať inšpiráciu. Kvalitná literatúra vám môže pomôcť pri rozvíjaní slovnej zásoby pomocou nových slov a výrazov.

Knihy tiež pomáhajú relaxovať. Mechanizmy, ktoré používa náš mozog na pochopenie deja, sú rovnaké ako v skutočnom živote: keď čítame o postave, ktorá drží lano, časť mozgu zodpovedná za držanie niečoho je aktívna. Takže pri čítaní ste nielen múdrejšími, ale taktiež sa učíte byť súcitnými. To je dôvod, prečo ľudia, ktorí čítajú veľa beletristických kníh, majú najlepšie komunikačné schopnosti - rozumejú tomu, čo si ostatní myslia.

jedáleň

Nešetrite na doplnkoch do domácnosti

Existuje dôvod, prečo si Marie Kondo, svetovo preslávená japonská konzultantka v oblasti dekorovania domácností, myslí, že skutočný život sa začne až potom, ako ľudia urobia zo svojich domovov pohodlné a príjemné miesto.

Naplňte svoju izbu tým, čo vás urobí šťastnými. Sviečky, žiarovky a iné ozdobné prvky musia byť v harmónii s miestnosťou a musia spríjemniť váš domov. Na doplnkoch rozhodne nešetrite a kúpte si to, čo máte radi. Vo svojom byte či dome budete bývať vy. Investujte do seba.

Často kladené otázky

1. Prečo by som nemal šetriť na veciach týkajúcich sa mojich koníčkov?

Záľuby sú skvelým spôsobom, ako si oddýchnuť a vyjadriť svoju osobnosť, a existuje veľa príkladov, keď sa z jednoduchého koníčka stalo úspešné podnikanie. Investovanie do vášho hobby znamená investícia do vás samých a rozvoja vašej osobnosti, a preto na ňom by ste nemali šetriť.

2. Prečo je dôležité mať kvalitné kefy a hrebeňe na vlasy?

Kvalitná kefa na vlasy by mala byť hladká a vyrobená z materiálu, ktorý zodpovedá typu vašich vlasov, aby ich nepoškodzovala pri každom česaní. Okrem toho by ste mali mať vlastniť viac typov kéf pre rôzne účely, ako napríklad masážna kefa proti vypadávaniu vlasov alebo silikónová kefa pre česanie pri fénovaní.

3. Ako môže kvalitné oblečenie na doma pozitívne ovplyvniť našu psychiku?

Podľa psychológov má pekné a kvalitné oblečenie na doma veľmi dobrý vplyv na našu duševnú pohodu, pretože nám určitým spôsobom dáva najavo, ako si samých seba vážime a čo pre seba robíme. Nešetrite na veciach, ktoré nosíte doma, aby ste sa cítili pohodlne a komfortne aj v súkromí svojho bývania.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....