5 účesov, ktoré sa hodia každej žene. Vyskúšajte jeden aj vy!

žena s dlhými vlasmi

Správny účes dokáže zmeniť celý výzor človeka. Je úplne jedno, či ide o dámsky alebo pánsky typ. V prípade, že túžite po zmene a chceli by ste vyskúšať niečo nové, vybrali sme pre vás 5 obľúbených dámskych účesov, ktoré sa hodia úplne každej žene.

1. Bob

červené krátke vlasy

Bob je už istý čas stabilným trendom, ktorý vyzerá dobre na každej žene. Jeho dĺžka sa mení v závislosti od vašich preferencií. Môže byť krátky, kedy vám vlasy budú končiť rovno pod ušami, alebo dlhší, kedy sa vlasy dotýkajú alebo prechádzajú jemne pod plecia.

Strih vyzerá na prvý pohľad jednoducho, no je potrebné, aby ste si ho nechali ostrihať v profesionálnom kaderníctve. Aj tá najmenšia nedokonalosť je totižto vidno.

Úprava bobu je jednoduchá a rýchla. Za 10 minút ste pripravení vyjsť z domu. Vlasy stačí len vyžehliť, poprípade, ak chcete vlny, natočiť kulmou.

Bob milujú mnohé celebrity. K nim sa radí napríklad Kim Kardashian, ktorá sa k nemu pravidelne vracia, alebo Selena Gomez.

2. Pixie

pixie účes

Pre milovníčky krátkych vlasov je tu účes s názvom Pixie, ktorý sa hodí najmä ženám z výraznými lícnymi kosťami alebo sánkou. V prípade, že tieto vlastnosti nemáte, netreba sa báť. Rovnako ako Bob, tak aj Pixie má veľké množstvo verzií. Niektoré účesy sú dlhšie, iné kratšie.

Úprava Pixie účesu môže byť náročnejšia. Práve preto je potrebné, aby ste si každé ráno naň vyhradili dostatok času.

Milovníčkami štýlového Pixie strihu sú napríklad speváčka Pink či herečka Zoe Kravitz.

3. Midi dĺžka

V prípade, že nie ste milovníkmi príliš dlhých vlasov, stavte na midi dĺžku. Vlasy v takejto dĺžke siahajú približne po lopatky a môžete si ich upravovať do mnohých účesov. Pokojne si ich dajte do vrkoča alebo zapleťte.

Výhodou midi dĺžky je aj to, že ak by ste nemali príliš veľa času na úpravu, vlasy stačí vypnúť gumičkou alebo sponkami.

4. Bob carré

midi dĺžka vlasov

Ak ste o tomto účese ešte nikdy nepočuli, nemusíte sa báť, radi vám vysvetlíme, o čo ide. Bob carré označuje krátke vlasy v dĺžke bežného bobu, ktorý je však doplnený o ofinu. Najčastejšie ide o ofinu len na boky, no ak máte radi aj klasickú do čela, pokojne si nechajte ostrihať tú.

Dĺžka úpravy tohto účesu je pomerne zdĺhavá. Ofina často nespolupracuje, čo je dôvod, prečo si ju musíte každé ráno fúkať alebo žehliť.

5. Mullet

Mullet je presne tým účesom, ktorý buď milujete alebo neznášate. Neexistuje nič medzitým. V minulosti bol obľúbený najmä medzi mužmi, no dnes sa presunul aj do ženskej sféry. V prípade, že chcete zaujať a pritiahnuť na seba pozornosť, mali by ste naň staviť.

Úprava mulettu nie je príliš náročná. Po umytí vlasov ich stačí nafúkať alebo žehliť.

Milovníčkou tohto účesu je speváčka a herečka Miley Cyrus.

Zhrnutie

Trendy v účesoch sa neustále menia, a preto je dobré vybrať si taký, ktorý sa vám hodí, jednoducho sa upravuje a cítite sa v ňom dobre. Inšpirovať sa môžete aj týmito piatimi, ktoré sú práve veľmi obľúbené.

Často kladené otázky

Aký účes je vhodný pre ženu, ktorá chce jednoduchú a rýchlu úpravu?

Bob je účes, ktorý je jednoduchý a rýchly na úpravu. Jeho dĺžka sa mení v závislosti od vašich preferencií a vyzerá dobre na každej žene. Úprava bobu trvá približne 10 minút, kedy stačí vlasy vyžehliť alebo natočiť kulmou.

Ktorý účes je vhodný pre milovníčky krátkych vlasov?

Pre milovníčky krátkych vlasov je ideálny účes s názvom Pixie, ktorý sa najlepšie hodí ženám z výraznými lícnymi kosťami alebo sánkou. Pixie má veľké množstvo verzií, od dlhších až po kratšie varianty tohto strihu.

Aký účes je vhodný pre ženy, ktoré nechcú mať príliš dlhé vlasy?

V prípade, že nie ste milovníkmi príliš dlhých vlasov, môžete si vybrať účes v midi dĺžke. Vlasy v takejto dĺžke siahajú približne po lopatky, čo umožňuje upravovať ich do mnohých rôznych účesov, tak ako vrkočov alebo zapletených vlasov.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...