5 spôsobov, ako zvýšiť signál na Android mobile

tablet

Niekedy sa môže stať, že mobilné telefóny nemajú dostatočný a dobrý signál. Prečo sa to na Android telefónoch stáva ako proti tomu bojovať? O tom si povieme v dnešnom článku!

Ak má váš telefón slabý signál Wi-Fi, skontrolujte najprv router

Slabý signál Wi-Fi môže niekedy spôsobiť aj drobnosť ako je nábytok, betónové steny alebo príliš nízka poloha routera. Ešte pred nejakými väčšími zmenami vyskúšajte zmeniť jeho polohu.

mobil

Váš router dokonca môže ovplyvniť aj router a Wi-Fi vášho suseda. Niektoré zariadenia používajú rovnakú internetovú frekvenciu - 2,4 GHz, čo v podstate znamená, že ak existuje viac zariadení využívajúcich rovnakú frekvenciu v obytnej budove, môžu sa vyskytnúť vzájomné interferencie. Ak pripojenie vášho routera používa viac ľudí vo vašom byte, najmä pre webové stránky a programy, ktoré vyžadujú silné pripojenie (online videohry, živé vysielanie kanálov, sťahovanie torrentov), sa môže Wi-Fi spomaliť.

V neposlednom rade je dôležité zmeniť heslo siete WiFi. Aj keď ste svojmu susedovi či niekomu inému nedali heslo, treba ho meniť. V súčasnosti existuje veľa spôsobov, ako získať prístupové kódy na pripojenie k internetu.

Nakoniec by mohlo byť riešením aj kúpu nového routera.

Používajte zosilňovače signálu

Zosilňovače signálu sú veľmi užitočné, keď musíte zdieľať vaše spojenie s inými ľuďmi (napríklad študentskými internátmi) alebo ak je váš router príliš ďaleko. Zosilnenie spojenia po celom dome je preto dôležité a dosiahnuť ho môžete prostredníctvom zosilňovača.

Existujú aj zosilňovače signálu pre pripojenia 3G / 4G, v niektorých prípadoch môžu vylepšiť váš internetový signál desaťnásobne. Výhodou je, že zosilňovače sa používajú veľmi jednoducho.

Nabite svoj telefón

Podobne ako funkcia Bluetooth na vašom smartfóne, aj sieťové pripojenie vyžaduje napájanie.

Ak intenzívne používate mobilný telefón, nebuďte prekvapení, ak sa jeho 'sieťové pripojenie zhoršuje. Preto je dnes veľa mobilných telefónov v režime šetrenia batérie. Aby ste predišli vybitiu batérie, odporúčame vám urobiť nasledujúce kroky:

  • Zatvorte nepotrebné a nepoužité aplikácie pracujúce na pozadí.
  • Chráňte svoj telefón pred horúcim slnkom a vysokými teplotami.
  • Upravte jas obrazovky.
  • Aktualizujte softvér telefónu.
mobil v ruke

Vyhnite sa preplneným miestam

Nečudujte sa, že máte zlé pripojenie, ak ste na štadióne alebo hudobnom koncerte s ďalšou tisíckou ľudí. Väčšina z nich sa snaží urobiť to isté - uverejniť video alebo fotografiu na sociálnej sieti, aby ukázali, že sú na koncerte.

Ak sa chcete pripojiť, musíte sa premiestniť na menej preplnené.

Zmeňte operátora

Váš mobilný signál do veľkej miery závisí od stupňa pokrytia siete a účinnosti pokrytia vo vašej oblasti. Môžete skúsiť zmeniť svojho sieťového operátora a zbaviť sa takýchto problémov.

Často kladené otázky

Ako môžem zlepšiť slabý signál Wi-Fi na svojom Android telefóne?

Skontrolujte najprv router a jeho polohu, pretože slabý signál môže spôsobiť aj nábytok, betónové steny alebo príliš nízka poloha routera. Možno bude potrebné zmeniť heslo siete Wi-Fi alebo nakoniec kúpiť nový router. Ďalším riešením je použitie zosilňovača signálu.

Prečo sa zhoršuje sieťové pripojenie pri intenzívnom používaní mobilného telefónu?

Sieťové pripojenie vyžaduje napájanie a pri intenzívnom používaní sa batéria rýchlejšie vybíja. Je dôležité sledovať stav batérie a v prípade potreby urobiť kroky na jej úsporu, ako napríklad zatváranie nepotrebných aplikácií na pozadí, chrániť telefón pred horúcim slnkom a vysokými teplotami, upraviť jas obrazovky a aktualizovať softvér telefónu.

Ako môžem zlepšiť mobilný signál na preplnených miestach?

V preplnených oblastiach, ako sú štadióny alebo hudobné koncerty, sa často stretávate so slabým signálom v dôsledku veľkého množstva ľudí, ktorí sa snažia pripojiť na internet. Pre zlepšenie pripojenia sa odporúča premiestniť sa na menej preplnené miesto.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...