5 spôsobov ako opraviť mobil, keď vám zamŕza

mobil

Mať problémy so smartfónom vás často môže odrezať od vášho pracovného postupu, nemôžete komunikovať so svojimi priateľmi alebo nemáte prístup k softvéru potrebnému na dokončenie nejakej úlohy. Konečným výsledkom je strata produktivity a frustrácia. Niekedy môžete zamrazený mobil jednoducho resetovať, no niekedy nejde ani to. Cieľom pri riešení zlyhania telefónu je vyriešiť okamžitý problém nie len symptóm. Pozrime sa teda bližšie na to, ako opraviť zamrazený telefón.

mobil

Vymažte danú aplikáciu

Niekedy sa stáva, že daná aplikácia nereaguje na vaše pokyny. Či už je to z dôvodu chybného kódu aplikácie alebo nízkeho výkonu vášho zariadenia, tento problém môžete vyriešiť len tak, že nebudete danú aplikáciu používať. Aplikáciu zo svojho mobilu jednoducho vymažte a nájdite si za ňu nejakú náhradu, ktorá by vám mohla dobre poslúžiť.

Resetujte svoj mobil

Reštartovanie telefónu môže uvoľniť pamäť RAM v telefóne a vyriešiť problém s mrazením. Telefón môžete reštartovať niekoľkými spôsobmi. Tlačidlá jednoducho podržte a postupujte podľa pokynov na obrazovke, kde sa vám zobrazia viaceré možnosti ako vypnúť telefón alebo reštartovať.

V prípade, že váš telefón nereaguje, po stlačení tlačidiel, budete musieť telefón reštartovať manuálne. Android telefóny majú bezpečnostný protokol, ktorý umožňuje používateľovi vypnúť telefón, aj keď tlačidlo nereaguje. Správnu kombináciu tlačidiel pre reštart však musíte nájsť niekde na internete.

slúchadlá a mobil

Vytiahnite batériu

Ak je to možné, vyberte z telefónu batériu. Je to ďalší spôsob, ako vynútite reštart telefónu. Uvedomte si, že tento spôsob by ste mali používať len za extrémnych okolností, pretože môže dôjsť k poškodeniu telefónu. Otvorte zadný kryt a jemne vyberte batériu, aby sa zariadenie vyplo. Znova vložte batériu a podržte tlačidlo napájania, aby sa telefón znovu spustil. Tento spôsob by ste však nemali opakovať nejako často.

Profesionálna oprava

Ak problém neustále pretrváva, možno máte hardverový problém. Pre akýkoľvek podobný problém je najlepšie nechať všetko na výrobcu, pozrieť sa do neho a opraviť alebo vymeniť poškodenú časť. Profesionálna starostlivosť je tá najlepšia.

mobil

Hard resetting

Ak je váš telefón stále zamrznutý aj po štarte, stavte na hard resetting. Týmto resetovaním odstránite vaše osobné údaje, ako sú kontakty, SMS, heslá, aplikácie a všetky nastavenia. Takéto resetovanie mobilného telefónu je pre pokročilých užívateľov, a preto, ak o telefónoch moc neviete, radšej takéto resetovanie nerobte.

Často kladené otázky

Ako opraviť zamrazený telefón?

Môžete vyskúšať nasledujúce spôsoby: vymažte danú aplikáciu, resetujte svoj mobil, skúste vytiahnutie batérie, alebo v prípade, že problém pretrváva, zvážte profesionálnu opravu alebo hard resetting. Avšak, zohľadnite, že hard resetting je pre pokročilých užívateľov a môže viesť k strate dát.

Čo robiť, ak aplikácia nereaguje na moje pokyny?

Skúste danú aplikáciu vymazať zo svojho mobilu a nájsť si za ňu nejakú náhradu, ktorá by vám mohla lepšie poslúžiť. Neodporúča sa používať problematickú aplikáciu, keďže môže ďalej ovplyvňovať výkon vášho zariadenia.

Ako resetovať telefón, keď tlačidlo nereaguje?

Android telefóny majú bezpečnostný protokol, ktorý umožňuje užívateľovi vypnúť telefón, aj keď tlačidlo nereaguje. Potrebné je nájsť správnu kombináciu tlačidiel pre reštart na internete. V prípade, že tlačidlá uplne nejde, môžete vytiahnuť batériu zariadenia, ale tento spôsob používajte iba za extrémnych okolností a nie pravidelne, aby ste nevinámili telefón.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...