5 skrytých dôvodov, prečo nedokážete schudnúť z brucha

cvičenie jogy

Redukcia abdominálneho tuku nielenže zlepšuje celkový vzhľad človeka, ale takisto môže priniesť zdravotné výhody. Veľké množstvo tuku v oblasti brucha môže totižto viesť k rozvoju závažných ochorení, ako je napríklad cukrovka, vysoký krvný tlak či srdcové ochorenia. Nanešťastie, zbaviť sa tohto tuku nie je vždy jednoduché. Ak ste urobili všetko pre to, aby ste dosiahli požadovaný výsledok, no brušný tuk stále nezmizol, existujú skryté príčiny, o ktorých možno ani vy sami neviete.

My sme si dnes pre vás pripravili článok o tom, prečo nemôžete schudnúť z obvodu pásu a takisto vám poskytneme nejaké rady v tom, aby ste sa prebytočných centimetrov zbavili.

joga

Nepoznáte typ svojho brucha

Ak zistíte, aký typ brucha máte, môžete si byť istí, že určite nájdete správny typ chudnutia, ktorý je pre vás ako stvorený. Existuje totižto až päť typov abdominálnej obezity spôsobených rôznymi dôvodmi a každý z nich si vyžaduje určitú diétu a cvičenie. Práve preto je dôležité určiť, aký typ brucha máte. Hneď po tom sa môžete pustiť do ďalšieho procesu.

Posadnutosť váhou

Mali by ste prelomiť návyk neustáleho váženia a merania, a odolávať tak nutkaniu stáť na váhe vždy, keď ju uvidíte. Posadnutosť váhou môže spomaliť proces chudnutia. Vždy, keď sa číslo na váhe líši od očakávaného výsledku, ste demotivovaní a cítite sa zle. Všetko toto vás však nielen demotivuje, ale takisto tlačí na vás, spôsobuje negatívne myšlienky a kazí vašu náladu. Všetko to môže viesť k tomu, aby ste sa vzdali a zbavili sa stresu tým, že budete jesť veľa. Takže, je lepšie vážiť sa len raz týždenne a brať čísla ako informácie, nie ako konečný výsledok.

Držíte zlú diétu

Naše telá potrebujú množstvo prvkov, vitamínov, sacharidov a dokonca aj tukov. Ak vylúčite niektoré z týchto prospešných zložiek, vaša strava môže spôsobiť viac škôd ako prínosov. Jesť len zeleninu a ovocie nie je riešením. Preto je dôležité sledovať vašu diétu a vziať do úvahy aj to, že by mala obsahovať dostatok horčíka, vitamínov, zdravých tukov a ďalšie prvky, ktoré sú pre telo nevyhnutné.

cvičenie

Cvičíte stále to isté dokola

Cvičenie je skvelý spôsob, ako sa zbaviť prebytočného tuku. Je však dôležité nezabúdať na to, že by malo byť rôznorodé a rozmanité. Každý typ cvičenia určitým spôsobom ovplyvňuje telo. Preto by ste nemali uprednostňovať len kardio alebo strečing. Pridajte si tréningy s vysokou intenzitou a silou, plávanie alebo dokonca aj bojové umenie. Nemusíte však cvičiť iba vo fitness centre. Môžete staviť takisto aj na domáce cvičenie, ktoré je často ešte účinnejšie. Stačí do toho vložiť všetko.

Stres

Stres je zlý pre celé telo a najmä pre jeho hmotnosť. Ovplyvňuje totižto vašu stravu a emocionálnu či fyzickú kondíciu počas cvičenia, spolu s ich kvalitou. Okrem toho, vysoké hladiny stresového hormónu, kortizolu, podporujú tvorbu tuku. Využite každú príležitosť pre zníženie stresu, snažte sa viac relaxovať, nepracujte navyše, ak nemusíte a choďte von s priateľmi. Keď sa cítite uvoľnenie, máte viac motivácie pre nový úspech.

Často kladené otázky

Ako môžem zistiť typ svojho brucha pre efektívnejšie chudnutie?

Určenie typu brucha vám môže pomôcť nájsť správny typ chudnutia, ktorý je pre vás vhodný. Existuje päť typov abdominálnej obezity spôsobených rôznymi dôvodmi a každý z nich si vyžaduje určitú diétu a cvičenie. Preto je dôležité najskôr určiť, aký typ brucha máte, aby ste potom mohli začať s ďalším procesom chudnutia.

Prečo je posadnutosť váhou škodlivá pre proces chudnutia?

Posadnutosť váhou môže spomaliť proces chudnutia, pretože číslo na váhe, ktoré sa líši od očakávaného výsledku, vás demotivuje a cítite sa zle. Toto môže viesť k negatívnym myšlienkam, poklesu nálady a nakoniec môže spôsobiť, že sa vzdáte a začnete jesť nevhodnú stravu z dôvodu stresu. Je lepšie vážiť sa len raz týždenne a brať čísla na váhe ako informácie, nie ako konečný výsledok.

Aké diéty sú nevhodné a prečo?

Diéty, ktoré vylučujú niektoré prospešné zložky ako prvkov, vitamínov, sacharidov alebo tukov, môžu spôsobiť viac škody ako prínosov. Jesť len zeleninu a ovocie napríklad nie je riešením. Je dôležité sledovať svoju diétu a zabezpečiť, aby obsahovala všetky dôležité zložky potrebné pre telo, ako sú horčík, vitamíny, zdravé tuky a ďalšie prvky.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

športové hodinky

Garmin vs Fitbit: Ktoré športové hodinky sú pre vás lepšie?

Športových hodiniek je na trhu veľké množstvo. Jednotlivé modely sa od seba odlišujú nielen vzhľadom, ale takisto funkciami, životnosťou batérie,...

muž, ktorý behá

7 spôsobov, ako nájsť motiváciu na cvičenie

Máte problém nájsť motiváciu, na to, aby ste sa držali tréningového režimu? Nie ste v tom sami. Či už ste vyčerpaní z práce, unavení kvôli deťom,...

inteligentné hodinky

Hodinky pre plavcov: Ktoré sú tie najlepšie?

Plávanie bolo roky športom, pri ktorom sa nedala využívať elektronika. Nemohli ste si sledovať čas, odplávané kilometre či spálené kalórie. Rokmi...

bicyklovanie v noci

Bicyklujte sa bezpečne aj počas noci. Stavte na tieto triky

Niet lepšieho pocitu, ako sadnúť na bicykel a brázdiť ulice počas príjemnej a teplej letnej noci. V neskorých večerných hodinách je však potrebné...