5 knižných noviniek, ktoré by vám nemali chýbať v knižnici

knihy na regáli

Za celý život prečítame niekoľko kníh, ktoré sa nám vryjú do pamäte navždy. Sú to príbehy, ktoré nás niečim dostali a zapáčili sa nám natoľko, že sme si ich prečítali niekoľkokrát a filmové prevedenie poznáme odpredu aj odzadu. My vám dnes prinášame 5 kníh, ktoré sa nám zapáčili a určite by ste im mohli dať šancu.

Pochovaní zaživa - Dominik Dán

Dominik Dán

Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa v dome hrôzy. Tu sa začína prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti a hyenizmu – prípad, s ktorým sa detektívi z oddelenia vrážd musia popasovať na konci búrlivého leta, počas ktorého ochorel Burger a prišli o Petru, vážne zranenú pri tajnej operácii. 
Richardovi Krauzovi už nemá kto poradiť, musí si vystačiť s tým, čo sa stihol naučiť od najstaršieho z detektívov. Aby toho nebolo dosť, aj spoľahlivý Chosé opúšťa partiu, aby sa na vlastnú päsť vydal po stopách zákerného strelca Gaba.

Nové dievča - Daniel Silva

Daniel Silva

Jedna z najúspešnejších špionážnych sérií všetkých čias pokračuje devätnástou časťou – dych vyrážajúcim trilerom o podvode, zrade a odplate.

Do exkluzívnej súkromnej školy vo Švajčiarsku prichádza každé ráno krásna dievčina s havraními vlasmi, sprevádzaná autokolónou hodnou hlavy štátu. Jej identita je zahalená tajomstvom. Hovorí sa, že je dcérou bohatého medzinárodného obchodníka, no v skutočnosti je jej otcom Chálid bin Mohamed, neslávne známy korunný princ Saudskej Arábie. Ešte donedávna ho chválili za odvážne spoločenské a náboženské reformy, no teraz ho obviňujú z účasti na vražde disidentského novinára. A keď sa jeho dcéra stane obeťou brutálneho únosu, obráti sa na Gabriela Allona – jediného muža, ktorému môže dôverovať – a požiada ho, aby ju našiel, kým nebude neskoro.

Zrkadlo - Táňa Keleová-Vasilková

Táňa Keleová-Vasilková

Helena s Vladom majú také... obyčajné manželstvo. Bez väčších konfliktov, ale aj bez potrebnej iskry, ktorá by mu dávala láskavosť a hrejivosť. Helenu to trápi, no nevie, čo s tým, ako to zmeniť. A tak zatiaľ čo sa jej manžel vo voľnom čase venuje svojmu hoby, ona blúdi po internete a sníva... o všeličom... Žijú ako spolubývajúci. Našťastie majú dcéru, ktorá im nevedomky nastaví zrkadlo.

Stav sa o jej srdce - Tamera Alexander

Tamera Alexanderová

Román Stav sa o jej srdce, ktorý sa odohráva na pozadí skutočného príbehu nashvillského statku Belle Meade a pôvodného súboru Jubilejných spevákov z Fiskovej univerzity, je úchvatným ľúbostným príbehom o túžbe po spravodlivosti a navrátení cti v období amerických dejín, keď boli tieto hodnoty neisté a dali sa vybojovať len ťažko.

Sylas Rutledge, nový vlastník Severovýchodných železníc, investoval do tohto projektu všetko, tak trochu aj preto, lebo v ňom vidí výzvu. Viac než čokoľvek iné sa však usiluje očistiť otcovo meno. Kľúč k Syovmu úspechu drží jediný muž – generál William Giles Harding z nashvillského statku Belle Meade. Lenže kým Hardingovi je blízke šampanské a plnokrvníky, Syovi naopak pivo a býky. 

Bol som číslo 30529 - Felix Weinberg

Felix Weinberg

Šesťdesiatpäť rokov potláčal rodák z Československa Felix Weinberg svoje spomienky na nepredstaviteľné utrpenie a nenávisť, ktoré zažil počas holokaustu. Nakoniec sa rozhodol svoj príbeh napísať, urobil to však s nečakaným humorom a nadhľadom. Len tak sa dokázal vrátiť do minulosti, ktorá mu vzala takmer celú rodinu. 

Písal sa rok 1939, keď sa dostal do nemilosrdných rúk nacistov. Skoro celú svoju mladosť strávil v Terezíne a Osvienčime. V roku 1945 len o vlások unikol Smrteľnému pochodu z Blechhammeru. Po vojne sa usadil v Anglicku a napriek slabému vzdelaniu sa nevzdal a stal sa z neho profesor fyziky na Univerzite Imperial v Londýne.

Bol som číslo 30529 je jedinečným spomínaním muža, ktorého detstvo prešlo najtemnejšími dejinami ľudstva a predsa nestratil nádej opäť žiť.

Často kladené otázky

Aké knihy sú uvedené v tomto zozname?

V tomto zozname sú uvedené nasledujúce knihy: Pochovaní zaživa od Dominika Dána, Nové dievča od Daniela Silvu, Zrkadlo od Táni Keleová-Vasilkovej, Stav sa o jej srdce od Tamery Alexanderovej a Bol som číslo 30529 od Felixa Weinberga.

O čom rozpráva kniha Pochovaní zaživa od Dominika Dána?

Kniha Pochovaní zaživa od Dominika Dána rozpráva príbeh starých ľudí, ktorí sú pochovaní zaživa v dome hrôzy. Je to prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti a hyenizmu, s ktorým sa detektívi z oddelenia vrážd musia popasovať na konci búrlivého leta.

Čo predstavuje kniha Nové dievča od Daniela Silvu?

Nové dievča od Daniela Silvu je devätnásta časť jednej z najúspešnejších špionážnych sérií všetkých čias. Príbeh je o podvode, zrade a odplate a odohráva sa vo Švajčiarsku, kde hlavná postava Gabriela Allona dostáva žiadosť pomôcť nájsť unesenú dcéru saudského korunného princa.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....