5 filmov, ktoré sa ťažko pozerajú, no ich dej je naozaj perfektný

človek oproti televízii

Existujú rôzne žánre filmov. Niektoré sa pozerajú dobre a veľmi jednoducho. Naopak, na iné sa musíte pripraviť a nepremeškať ani jeden menší detail, ktorý by vám mohol pokaziť celé konečné rozuzlenie filmu. Práve filmy, ktoré sú o niečo ťažšie, no rozhodne za nejaké sledovanie stoja, sme si pre vás dnes pripravili.

A Private War, 2018

Film začína pohľadom z výšky na zničený sýrsky Homs a o niečo neskôr sa v rovnakom meste aj uzatvára. Medzitým vidíme londýnsky svet večierkov vyššej spoločnosti, zažívame ľudské vzťahy a sledujeme aj Srí Lanku, kde sa nachádza hlavná postava. Film je plný zaujímavých zvratov, rozdielov medzi jednotlivými svetmi, ktoré ponúkajú pohľad na svet.

All the Invisible Children, 2005

Tristo miliónov detí a mladistvých na svete trpí hladom. Asi 100 miliónov nikdy nezačalo navštevovať školu. Všetkým týmto deťom je venovaný film All the Invisible Children. Sedem krátkých filmovych príbehov od siedmych uznávaných režisérov, z ktorých každý sa zameral na vážnu situáciu iného detského protagonistu v inej časti sveta. John Woo režíroval čínsku časť, Ridley and Jordan Scott (Veľká Británia), Spike Lee (USA), Stefano Veneruso (Taliansko), Katia Lund (Brazília), Mehdi Charef (Afrika) and Emir Kusturica (Srbsko a Čierna Hora). Táto skupina významných režisérov z rôznych krajín sveta a rozličných náboženstiev natočila v osobnom ponímaní epizódy odrážajúce dramatické ľudské osudy. Príbehy sú odlišné, ale majú jednu spoločnú vec – ich hrdinami sú deti, ktoré nežijú tak, ako by vo svojom veku mali žiť. Ich každodenným údelom sú vojny, hlad, choroby, zanedbávanie, týranie, či život na ulici. Tento projekt má za cieľ, využívajúc komunikatívnu a evokujúcu silu kina, zvýšiť obzor poznania a citlivosti voči dramatickej existencii detí v rôznych častiach sveta. Zobrazuje deti, ktoré sú pričasto nechránené a ignorované, a tiež má zosilniť pocit solidarity vzhľadom na ich ťažké životy. Táto unikátna ambiciózna medzinárodná produkcia, ktorej zisk bude zozbieraný a uložený vo „všetkých neviditeľných deťoch“ pomôže fondu, ktorý bude financovať zdravotnú starostlivosť, stravu a vzdelávacie programy pre deti v Afrike a tiež bude spolupracovať s UNICEF a the United Nations World Food Programme. Film bol nakrútený v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí Talianskej republiky, Svetovým potravinovým programom Spojených národov (WFP) a fondom UNICEF.

Then Came You, 2019

Calvin pracuje na letisku pri odbavovaní batožiny. Žije v presvedčení, že trpí nevyliečiteľnou chorobou a svoje symptómy preberá s lekármi. Neskôr sa mu do života dostane naozaj choré dievča, Skye. Tá sa s Calvinom spriatelí a zverí sa mu so svojím zoznamom prianí. Chlapec sa rozhodne pomocť svojej kamarátke s jej plnením prianí.

Ombline, 2012

Ombline je mladé, dvadsaťročné dievča, ktoré je odsúdené k trom rokov vo väzení. Krátko na to však zistí, že je tehotná a následne porodí syna Lucasa. Podľa zákona ho môže vychovávať až od 18 rokov, a tak sa Ombline stáva matkou, ktorá v tomto temnom a nevľúdnom svete bojuje za osud nielen svoj, ale takisto aj svojho syna.

A Mighty Heart, 2007

Tento film je skutočným príbehom britského reportéra Daniela Pearla, ktorý bol v roku 2002 unesený teroristami v južnom Pakistane a o mesiac neskôr popravený. Celý svet bol šokovaný brutálnym činom a nikto si v tej dobe nevedel predstaviť utrpenie jeho manželky, ktorá bola tehotná a do poslednej chvíle verila, že sa Daniel vráti. Príbeh zachytáva celý mesiac, kedy bol Daniel nezvestný, vyjednávanie o jeho prepustenie a neskôr spomienkami na ich spoločný život. Ako môže terorizmus bolestne zasiahnuť do života úplne nevinných ľudí.

Často kladené otázky

Aké sú základné informácie o filme A Private War z roku 2018?

Film A Private War začína pohľadom na zničený sýrsky Homs a neskôr sa v rovnakom meste uzatvára. Medzitým ukazuje londýnsky svet večierkov vyššej spoločnosti, ľudské vzťahy a Srí Lanku, kde sa nachádza hlavná postava. Film je plný zaujímavých zvratov a rozdielov medzi jednotlivými svetmi.

Čo je zámerom filmu All the Invisible Children z roku 2005?

Film All the Invisible Children je venovaný stovkám miliónov deťom a mladistvých, ktorí trpia hladom, nepoznajú školstvo alebo zažívajú ťažké životné podmienky vo vojnách, chorobách či na ulici. Projekt, ktorý vytvorilo sedem uznávaných režisérov z celého sveta, sa snaží zvýšiť obzor poznania a citlivosti voči dramatickej existencii týchto detí a posilniť pocit solidarity. Zisk z filmu sa použije na financovanie zdravotnej starostlivosti, stravy a vzdelávacích programov pre deti v Afrike, a projekt spolupracuje s UNICEF a the United Nations World Food Programme.

O čom pojednáva príbeh filmu Then Came You z roku 2019?

Film Then Came You rozpráva príbeh Calvina, ktorý pracuje na letisku a mylne sa domnieva, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Do jeho života vstúpi Skye, naozaj choré dievča, s ktorým sa stane priateľom a ktorá sa mu zverí so svojím zoznamom prianí. Calvin nakoniec pomáha svojej kamarátke naplniť tieto priania.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...