5 filmov, ktoré nikdy neuzreli svetlo sveta

CD

Filmoví producenti sa snažia vytvárať filmy, ktoré si zamilujeme. Vytvárajú zaujímavé príbehy a postavy, ktoré si buď získajú naše srdcia alebo ostanú bez povšimnutia. Dokonca, niektoré prvé časti filmových sérií si zamilujeme, no tie potom už nie.

Aj to je dôvod, prečo niektoré filmy pokračovanie mali dostať, no nakoniec ho nedostali. V dnešnom článku máme pre vás zopár snímok, ktoré pokračovať mali, no druhá, tretia či ďalšia časť sa natáčať nikdy nezačali.

Forrest Gump 2

Pokračovanie slávnej snímky Forrest Gump mal byť založený na knihe Gump and Co. Príbeh v nej začína tak, že Forrestovmu synovi diagnostikovali AIDS, kvôli ktorému stratil svojich priateľov. Druhé pokračovanie malo byť zasadené do roku 1995 v Oklahoma City.

Dôvod, prečo pokračovanie nikdy neuzrelo svetlo sveta, bol jednoduchý - zlé načasovanie. Scenár bol odovzdaný ďalej 10. septembra 2001. Po udalostiach z nasledujúceho dňa, pád Dvojičiek, sa režisér nejako necítil na to, aby film vypustil. Podľa jeho slov tento koncept už nezapadal do sveta. Aj napriek tomu, že projekt nebol úplne zrušený, po viac ako 20 rokoch sa stále neobnovil a pravdepodobne sa tak ani nestane.

Kill Bill Vol. 3

Quentin Tarantino prekvapivo zvažoval možnosť natočenia tretieho filmu Kill Bill. Myšlienka pokračovania sa mala uskutočniť desať rokov po druhom filme. Stredobodom deja mala byť dcéra The Bride, ktorá sa pomstila mučiteľom svojej matky.

A prečo sa film nenatočil? Dôvod nie je úplne presný. Tarantino na myšlienke pracoval roky, no k produkcii nikdy neprišlo.

Harley and Joker

Po tom, ako Margot Robbie svojím skvelým výkonom v postave Harley Quinn zatienila úplne všetky postavy vo filme Suicide Squad, plánovalo štúdio natočiť film len o šialenom páre Harley Quinn a Joker. Dej mal byť zameraný na ich šialenú lásku.

Snímka však nikdy nebola nakrútená, pretože štúdio chcelo okrem tohto filmu aj sólový film pre Jokera. Margot Robbie taktiež dostala svoju postavu do samostatného filmu Birds of Prey. Ďalší film s rovnakými postavami by už nebol pre divákov tak príťažlivý.

Divergencia 3

Rovnako ako Harry Potter a The Hunger Games, posledná kniha série Divergent bola rozdelená do 2 filmov. Prvý z dvoch vyšiel, no druhý nie, hoci mal dokončiť príbeh. Mnohých divákov to prekvapilo a taktiež nahnevalo. Chceli totižto záver knižnej série vidieť.

Dôvod, prečo film nikdy neuzrel svetlo sveta bol ten, že ešte pred vydaním predposlednej časti sa záujem o sériu začal znižovať. Film nebol úspešný a nedostatok záujmu prispel k tomu, že posledná časť bola zrušená. Režiséri preto chceli koniec nakrútiť aspoň ako televízny film, ktorý by sa do kín nedostal. Nestalo sa tak aj preto, lebo hlavná herečka, Shailene Woodley, rolu v televíznom filme odmietla.

E.T. 2

Režiséri filmu E.T. taktiež plánovali pokračovanie. Jeho koncept bol však omnoho viac vážnejší a strašidelnejší, ako originál. V deji sa nachádzali zlé bytosti, mutované civilizácie a mnoho iného.

Film sa však nakoniec nenakrútil, pretože Steven Spielberg sa rozhodol, že prvý film je kompletný a nepotrebuje žiadne pokračovanie.

Často kladené otázky

Prečo sa nenatočil film Forrest Gump 2?

Pokračovanie slávnej snímky Forrest Gump malo byť založené na knihe Gump and Co. Aj keď projekt nebol úplne zrušený, dôvod, prečo pokračovanie nikdy neuzrelo svetlo sveta, bol zlé načasovanie. Scenár bol odovzdaný ďalej 10. septembra 2001, a po udalostiach z nasledujúceho dňa, pád Dvojičiek, sa režisér necítil, že koncept už zapadal do sveta. Po viac ako 20 rokoch sa filmové pokračovanie stále neobnovilo a pravdepodobne sa tak ani nestane.

Čo sa stalo s filmom Kill Bill Vol. 3?

Quentin Tarantino prekvapivo zvažoval možnosť natočenia tretieho filmu Kill Bill, ktorý mal byť uskutočnený desať rokov po druhom filme. Hlavnou postavou mala byť dcéra The Bride, ktorá sa pomstila mučiteľom svojej matky. Tarantino na myšlienke pracoval roky, ale k produkcii nakoniec neprišlo, a presný dôvod nie je známy.

Prečo bol zrušený film Harley and Joker?

Film Harley and Joker mal byť zameraný na šialený pár Harley Quinn a Joker po úspechu postavy Harley Quinn vo filme Suicide Squad. Napriek plánom štúdia nakrútiť tento film, nikdy nebol realizovaný, pretože štúdio chcelo natočiť aj sólový film pre Jokera a Margot Robbie dostala svoju postavu do samostatného filmu Birds of Prey. Ďalší film s rovnakými postavami by už nebol pre divákov tak príťažlivý.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....