4 tipy na domáce vlasové masky. Vyskúšajte ich aj vy

slnečné okuliare

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy. Niet sa čomu čudovať. Zdravé, lesklé a hydratované vlasy vedia skrášliť každú jednu tvár. Je jedno akej dĺžky či farby sú. Starostlivosť o ne je však pomerne náročná. Okrem šampónov je potrebné používať aj kondicionéry, masky, oleje a iné kozmetické prípravky.

Pri nakupovaní výrobkov na vlasy budete možno prekvapení, koľko do seba musíte investovať. Máme pre vás však veľmi dobrú správu. Zdravé a krásne vlasy môžete dosiahnuť aj bez drahých masiek a olejov. Stačí, ak doma máte správne ingrediencie, pomocou ktorých si jednu alebo dve urobíte.

V dnešnom článku nájdete 4 tipy na tie najlepšie domáce vlasové masky.

dlhé vlasy

Maska na slnkom zničené vlasy

Tento typ masky je ako stvorený na leto. Počas tohto ročného obdobia máme vysilenú nielen pokožku, ale taktiež vlasy. Sú suché a bez hydratácie, čo často vedie k ich lámaniu. V prípade, že ste sa vrátili z dovolenky alebo ste si všimli, že sa vám vlasy zmenili, pripravte si túto jednoduchú masku.

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • jeden banán
  • jedna lyžica medu
  • jedna lyžica oleja
  • plnotučné mlieko podľa potreby

Postup:

Všetky ingrediencie hoďte do mixéra a začnite mixovať. Mlieko pomaly prilievajte, aby vám vznikla stredne hustá kaša, ktorá sa do vlasov dá jednoducho zapracovať.

Dávajte si však pozor, ak bude maska príliš riedka, na vlasoch sa neudrží.

Hladkú zmes aplikujte do vlhkých vlasov a jemne ju vmasírujte do vlasovej pokožky. Nezabúdajte ani na končeky vlasov a celkovo dĺžky. Masku aplikujte aj na tieto časti.

Následne vlasy zopnite do drdolu a nechajte pôsobiť 20 - 30 minút. Po tejto dobe ju zmyte vlažnou vodou.

Olivová maska na suché vlasy

Ak vám maska z banánov nesadla a vlasy sú stále suché, pokojne stavte na tento ďalší typ. Taktiež skvelo bojuje proti suchým vlasom a jej príprava je ešte jednoduchšia.

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • jedno vajíčko
  • dve polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

V miske zmiešajte obe suroviny a naneste na suché vlasy. Tie zabaľte do uteráka a nechajte pôsobiť aspoň 30 minút. Následne zmyte jemným šampónom.

Maska obsahuje látky ako železo, vápnik, draslík, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny a vitamíny E a K. Tým pádom je pre vlasy ako vitamínová bomba.

hnedé vlasy

Pivová maska pre rýchlejší rast

Vedeli ste o tom, že pomocou pivovej masky si viete urýchliť rast vlasov? Pivo je skvelým podporným prostriedkom pre krásu. Slad a chmeľ obsahujú obrovské množstvo látok, ktoré si vlasy doslova užijú.

Maska je vhodná aj pre zničené a polámané vlasy.

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • polovicu šálky piva
  • jedno vajíčko
  • kávovú lyžičku slnečnicového oleja

Postup:

V miske alebo v pohári zmiešajte všetky ingrediencie. Masku aplikujte na vlasy a následne zabaľte do fólie. Vyhnite sa uteráku, pretože by mohol všetku tekutinu vypiť. Po 30 minútach vlasy poriadne zmyte jemným šampónom a vlažnou vodou.

Pre tie najlepšie výsledky masku nanášajte aspoň 2-krát do týždňa.

Maska zo zeleného čaju pre lesk

Maska zo zeleného čaju je najlepšia pre lesk a rýchly rast. Okrem toho má skvelé výhody aj pri polámaných a zničených vlasoch. Zelený čaj je totižto jeden z najsilnejších antioxidantov, ktoré pomáhajú posilňovať vlasy. Má skvelé účinky vo všetkých smeroch, a preto by ste ho rozhodne mali vyskúšať aj vy.

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • zelený čaj

Postup:

Postup je v tomto prípade veľmi jednoduchý. Stačí si zo zeleného čaju spraviť odvar, ktorým si následne prepláchnete vlasy. Tie si zabaľte do uteráku a nechajte pôsobiť hodinu až dve. Následne si vlasy umyte len vlažnou vodou.

Zhrnutie

Masky na vlasy sú dôležité, no netreba to s nimi preháňať. Používajte ich jeden, maximálne dvakrát do týždňa. V niektoré týždne si dajte úplnú pauzu. Vlasy síce výživu potrebujú, no dôležitý je aj oddych. Pred kúpou profesionálnych typov vyskúšajte aspoň jeden z receptov, ktoré sme si dnes pre vás pripravili. Môžete na nich ušetriť a vlasom efektívne pomôcť.

Často kladené otázky

Aké sú tipy na účinné domáce vlasové masky?

Niektoré tipy na účinné domáce vlasové masky sú: maska na slnkom zničené vlasy z banánu, medu a oleja; olivová maska na suché vlasy z vajíčka a olivového oleja; pivová maska pre rýchlejší rast vlasov z piva, vajíčka a slnečnicového oleja; a maska zo zeleného čaju pre lesk vlasov.

Ako si pripraviť masku na slnkom zničené vlasy?

Na prípravu masky na slnkom zničené vlasy budete potrebovať jeden banán, jednu lyžicu medu, jednu lyžicu oleja a plnotučné mlieko podľa potreby. Všetky ingrediencie zmiešajte v mixéri na stredne hustú kašu a aplikujte ju na vlhké vlasy a vlasovú pokožku. Nezabudnite na končeky a dĺžky vlasov. Nechajte pôsobiť 20 - 30 minút a potom masku zmyte vlažnou vodou.

Ako pomáha zelený čaj vlasom?

Zelený čaj je jeden z najsilnejších antioxidantov, ktoré pomáhajú posilňovať vlasy. Má skvelé účinky na lesk, rýchly rast, polámané a zničené vlasy. Na prípravu masky zo zeleného čaju stačí pripraviť odvar z čaju a následne si ním prepláchnuť vlasy. Zabaľte vlasy do uteráka a ponechajte pôsobiť hodinu až dve. Potom vlasy umyte len vlažnou vodou.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...