4 najlepšie alternatívy za Apple AirPods

airpods

Apple AirPods sa radia medzi najlepšie bezdrôtové slúchadlá dnešnej doby. Ich nevýhodou je však príliš vysoká cena. Ak by ste nejaké slúchadlá, ktoré sú im podobné, chceli, máme pre vás 4 najlepšie a omnoho lacnejšie alternatívy.

i10 TWS

Model i10 TWS má štýlový minimalistický dizajn. Biela oválna nabíjačka a dvoje slúchadlá, ktorých konce majú strieborné prevedenie, vyzerajú na prvý pohľad ako slúchadlá od Apple. Samozrejme, je tu rozdiel. Vidieť ho však až po tom, ako sa na výrobok pozriete lepšie.

i10 TWS využíva ľahké puzdro ako nabíjačku. Slúchadlá sú vyrobené tak, aby v uchu dobre držali a pri nosení nespôsobovali žiadne nepríjemnosti. Po chvíľke aj zabudnete, že ich v ušiach máte.

Ich výhodou je najmä to, že skvelo znejú. Plus, nechýba spomínaný dizajn, ktorý je takmer na nerozoznanie.

Nevýhodou je to, že jedno slúchadlo nemôžete používať samostatne. Pri počívaní hudby ich musíte mať v ušiach obe. A taktiež chýba bezdrôtové nabíjanie.

airpods

i12 TWS

Po modeli i10 vydala značka ďalší model s názvom i12, do ktorého zakomponovala ďalšie funkcie. Samozrejmosťou je aj vylepšený dizajn či dokonca lepší zvuk. Model i12 v sebe kombinuje všetky dobré vlastnosti predchádzajúcich dvoch modelov a je obohatený o svoje vlastné. Nehovoriac o tom, že je zatiaľ najlacnejší zo všetkých bezdrôtových slúchadiel na štýl AirPods, ktoré značka TWS vydala.

Výhodou je skvelá konektivita, takmer rovnaký dizajn ako Apple AirPods a zlepšené tzv. "touch controls", ktorými sa dá ovládať hudba prostredníctvom slúchadiel.

Nevýhodou je pomerne slabý mikrofón a dlhé nabíjanie z 0 na 100 % (viac ako hodina). Plus, taktiež chýba bezdrôtový spôsob nabíjania.

i60 TWS

Značka TWS je jedna z mála na trhu, ktorá sa snaží vytvoriť veľmi podobný dizajn ako Apple. Vo svojej ponuke má aj ďalší, tretí model s názvom i60, ktorý je aktualizáciou i30. V rámci tohto modelu sa zákazníci konečne dočkali bezdrôtového nabíjania. Nehovoriac o tom, že pánty na obale sa po čase neuvoľnia, čo sa často pri značke TWS stávalo.

Nevýhodou je zlá kvalita mikrofónu a veľmi málo aktualizácií od predošlého modelu i30.

notebook na stole

i100 TWS

Posledným modelom je i100 TWS, ktorý poskytuje vysokú ergonómiu pri nosení. Slúchadlá tak nevypadávajú a skvelo sa nosia. Majú veľmi dobrú kvalitu zvuku a sú zatiaľ najlepšou replikou AirPods, akú značka vytvorila.

Výhodou je lepšia konektivita, bezdrôtové nabíjanie a rovnaký spôsob párovania ako Apple Airpods.

Nevýhodou je najmä nepríjemné pípanie, ktoré slúchadlá vytvoria, keď prepínate z jednej piesne na druhú.

Zhrnutie

Apple AirPods sú veľmi obľúbenými slúchadlami s vysokou kvalitou zvuku a štýlovým dizajnom. Ak za ne nechcete utratiť stovky eur, môžete si vybrať jednu z týchto replík. Ani jedna však neposkytuje tak kvalitný zvuk a skvelé funkcie ako originál.

Často kladené otázky

Aké sú najlepšie lacnejšie alternatívy k Apple AirPods?

Najlepšie lacnejšie alternatívy k Apple AirPods sú i10 TWS, i12 TWS, i60 TWS a i100 TWS.

Aké sú hlavné výhody a nevýhody modelu i10 TWS?

Hlavné výhody i10 TWS sú štýlový minimalistický dizajn a skvelý zvuk. Nevýhodou je to, že jedno slúchadlo nemôžete používať samostatne a chýba bezdrôtové nabíjanie.

Aké sú hlavné výhody a nevýhody modelu i60 TWS?

Hlavné výhody i60 TWS sú bezdrôtové nabíjanie a pevné pánty na obale. Nevýhodou je zlá kvalita mikrofónu a veľmi málo aktualizácií od predošlého modelu i30.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...