3 chutné a rýchle dezerty

0

Máte chuť na niečo sladké? Dnes sme si pre vás pripravili tri chutné a pomerne rýchle recepty na dezerty, ktoré rozhodne popri varení obedu stihnete. Zakončite svoj hlavný chod niečím dobrým a sladkým.

Limetková pena s orechmi

Máte chuť na niečo osviežujúce? Limetková pena je tou najlepšou alternatívou.

  • smotana na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 100 g mäkkého tvarohu
  • limetka
  • 30 g pistácií
  • 20 g kešu orechov
  • 30 g vlašské orechy
  • 30 g lieskové orechy
  • 3 ks veľkých dlhých cukrárskych piškót

Orechy na suchej panvici opražte a nasekajte na kúsky. Piškóty si nasekajte na malé kúsky a zmiešajte s orechmi. Touto zmesou naplňte poháre. Smotanu vyšľahajte a pomaly do nej pridávajte cukor. Následne pridajte tvaroh, kôru z limetky a šťavu z polovice limetky. Penou naplňte poháre a orechmi ozdobte vrch. Dajte na chvíľu do chladničky alebo rovno zjedzte.

Máte všetko na varenie?
Plastové misky Tescoma.sk
Mini košíčky Tescoma.sk
Roztieracie lopatky Tescoma.sk

Panna cotta s malinovou omáčkou

Ďalším receptom je znova ovocný a veľmi chutný dezert. Vyskúšajte tentokrát panna cottu.

  • Na Panna cottu
    • rastlinný olej 
    • 4 lyžice práškového cukru
    • 2 lyžičky škorice
    • 500 ml smotana na šľahanie
    • 2 lyžičky želatíny
  • Na omáčku
    • 200 g maliny
    • cukor podľa chuti

Do misky dajte 2 lyžice vody a vsypte želatinu. Nechajte 5 minút, aby želatína nabobtnala. Štyri poháriky veľmi tenko vymažte olejom.

Smotanu spolu s cukrom a škoricou pomaly zahrievajte na strednom plameni. Za občasného premiešania priveďte k varu. Pridajte želatinu a minútu až dve povarte, aby sa rozpustila.

Zmes sceďte a nalejte do formičiek. Dajte na 4-6 hodín do chladničky, aby sa krém spevnil. Päť minút pred podávaním vytiahnite z chladničky a vyklopte.

Maliny varte s cukrom, vychlaďte a podávajte s panna cottou.

Tiramisu

A posledným, tretím, receptom je klasika vo forme tiramisu.

  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 2 balenia detských piškót
  • 1 šálka silnej kávy 
  • 1 lyžica rumu
  • kakao

Z bielkov si vyšľahajte tuhý sneh. Žĺžky zmiešajte s cukrom do peny. Zmiešajte s mascarpone a následne do všetkého zapracujte sneh. Piškóty nakrátko namáčajte do kávy zmiešanej s rumom. Dajte ich na spodok tortovej formy, naneste krém a následne začnite vrstviť. Pred podávaním poprášte kakaom.


Kupóny

https://www.kuponovnik.sk/obchod/tescoma-sk

Zdielať

O autorovi

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.

Komentáre