12 najlepších seriálov na Netflixe, ktoré by ste mali vidieť

netflix

Aj vy máte každý večer problém s tým, že v televízií nič nejde a neviete, čo pozerať? Najlepším riešením je Netflix, ktorý je plný skvelých seriálov a filmov. Niektoré sú kratšie, iné dlhšie. Mnohé však rozhodne stoja za to, aby ste im dali aspoň šancu.

Náš dnešný zoznam najlepších seriálov na Netflixe obsahuje klasiky, ako napríklad Stranger Things či Peaky Blinders, no nechýbajú mu ani novinky, ako napríklad The Queen's Gambit, Bridgerton a mnohé ďalšie. Zabudnite na zdĺhavé hľadanie a stavte na istotu pomocou našich tipov. Uvidíte, neoľutujete.

Poďme sa spolu pozrieť na tie najlepšie seriály rôznych žánrov, dĺžky či dokonca veku. Pretože niektoré klasiky sú jednoducho nestarnúcimi hitmi a dajú sa pozerať aj päťkrát za sebou.

diaľkový ovládač

Peaky Blinders, 2013 – súčasnosť

Náš zoznam otvárame jedným z najlepších seriálov súčasnosti. Peaky Blinders patrí k pokladom stanice BBC 1, no pred rokmi sa dostal aj na Netflix.

Dej seriálu je zasadený do 20. rokov minulého storočia v Birminghame. Rozvetvená rodina Shelbyových založí obávaný gang s názvom Peaky Blinders. Ich meno odkazuje na zvyk nosiť žiletky vo svojich klobúkoch, čo mnohému napovedá. Seriál vám predstaví krutú a krvavú pravdu moderných britských dejín.

Okrem skvelého deja sa môžete tešiť aj na perfektné obsadenie vrátane Cilliana Murphyho, Sama Neilla, Helen McCrory, Annabelle Wallis, Paula Andersona, Iddo Goldberga a Charlieho Creed-Milesa.

Chappelle's Show, 2003 - 2006

Obľúbená a veľmi vplyvná show Chappelle's Show, ktorá bola nakrúcaná od roku 2003 do roku 2006, zmizla z Netflixu počas minulého roka. Tentokrát sa však vrátila, a to hneď po tom, ako komik Dave Chappelle uzavrel novú dohodu so streamovacou službou.

Chappelle's Show je americká komediálna televízna show, ktorú vytvorili komici Dave Chappelle a Neal Brennan. Hlavným moderátorom je Chappelle, ktorý hrá vo väčšine svojich skečov.

Show mala premiéru 22. januára 2003 v sieti amerických televízií Comedy Central. Šou mala dve úplné sezóny. Skrátená tretia sezóna obsahovala tri epizódy. Tie boli odvysielané v roku 2006.

Po mnohých oneskoreniach sa výroba tretej sezóny náhle skončila, keď ju Chappelle opustil.

Odborníci show zaradili na zoznam „100 najlepších televíznych relácií“ a umiestnila sa tiež na 26. mieste v zozname „New TV Classics“ časopisu Entertainment Weekly. Po celú dobu trvania bola kriticky uznávaná.

The Sinner, 2017 - súčasnosť

Obľúbený populárny kriminálny seriál sa každú sériu zameriava na iný prípad. Bill Pullman, ktorý je v dnešnej podobe takmer zameniteľný s Kurtom Russellom a Jeffom Bridgesom, hrá detektíva Harryho Ambrosa. 

V prvej sérii sa Ambrose pozerá na zdanlivo nezmyselné zabitie cudzinca ženou menom Cora (Jessica Biel). Zatiaľ čo je príbeh trochu fádny a niekedy až moc pomalý, vďaka úžasným hereckým výkonom Pullmana a Biela rozhodne stojí za to. 

Nasledujúce série sa zameriavajú na iné prípady a majú nové herecké obsadenie. Posledná, tretia séria sa zameriava na vyšetrovanie autonehody, pri ktorej zomrel vodič, no spolujazdec prežil. Nie všetko je však tak jasné, ako sa zdá. K obsadeniu v tretej sérii sa pridal aj Matt Bomer.

pozeranie televízie

Riverdale, 2017 - súčasnosť

Na Riverdale má každý človek svoj vlastný názor. Kontroverzný seriál však aj napriek tomu stále pokračuje a jeho sledovanosť príjemne stúpa. Ak ste ho ešte nikdy nevideli, rozhodne sa oplatí pozrieť si ho. Minimálne prvú sériu, ktorú mnohí označujú za tú najlepšiu. 

Dej seriálu je založený na komiksoch s názvom “Archie comics” a na prvý pohľad sa podobá seriálu Twin Peaks. V centre diania je skupina tínedžerov, ktorí žijú v malom mestečku s názvom Riverdale. 

Niektorým sa môže zdať, že ide o ďalšiu mladistvú drámu, no po pár častiach zistíte, že to tak nie je. Riverdale má predsa len niečo do seba.

Bridgerton, 2021 - súčasnosť

Odvážna a sexuálne nabitá dobová dráma od Netflixu je založená na romantických románoch Julie Quinnovej. Dej sleduje skupinu mladých ľudí, ktorí v roku 1813 v Londýne riešia plesy, zásnuby a každodennú drámu. K tomu všetkému sa snažia odhaliť, kto je záhadná Lady Whistledown, ktorej "klebetné listy" sú schopné zo dňa na deň získať alebo zničiť reputáciu debutantky.

Bridgerton je seriál s ostrým scenárom, krásnymi kostýmami a kulisami prekypujúcimi farbami. Nechýba ani skvelá hudba. Moderné hity od Taylor Swift alebo Ariany Grande v dobových nástrojoch vás potešia a prekvapia zároveň.

The Hauting of Hill House, 2018

Ak hľadáte najlepšiu hororovú televíznu šou od Netflixu, seriál The Haunting of Hill House je pre vás ako stvorený. Krátka miniséria bola v tomto roku doplnená o zopár ďalších častí s názvom The Haunting of Bly Manor.

Hill House je o rodine, ktorá sa vracia do svojho starého domova, aby vyriešili udalosti, ktoré ich odtiaľ vyhnali. Príbeh s mnohými skutočne desivými momentmi oživilo úžasné herecké obsadenie, vrátane Carly Gugino a Henryho Thomasa.

The Haunting of Bly Manor zatiaľ nedosahuje úplne rovnaké strašidelné "výšky". Tento seriál hovorí o americkej pestúnke, ktorá sa stará o zopár ovdovených detí v starom obrovskom dome. Aj napriek nižšiemu hodnoteniu sa oplatí pozrieť si ho.

jedenie popcornu

Russian Doll, 2019 - súčasnosť

Pre milovníkov filmov a seriálov s časovou slučkou tu máme seriál Russian Doll. Hlavnou postavou je Nadia, ktorú stvárňuje perfektná herečka Natasha Lyonne. Tá oslavuje 36. narodeniny. Jej oslava v newyorskom byte sa však zmení na nočnú moru. Zrazí ju totižto taxík. To však nie je to najhoršie. Namiesto smrti sa Natasha vráti do kúpeľne daného bytu na svoju oslavu. Po jej niekoľkých náhodných úmrtiach a návratoch zisťuje, že tu niečo nehrá. Čo to však je?

Zábavný seriál si zamilovali mnohí filmoví kritici. Medzi nimi sa určite ocitnete aj vy. Seriál je plný akcie a vtipu.

The Queen's Gambit, 2020

Táto miniséria so siedmimi epizódami je jedným z najlepších a najsledovanejších seriálov na Netflixe. A hoci téma šachu nemusí znieť vzrušujúco, The Queen's Gambit vás rozhodne zaujme. Jeho dej v sebe kombinuje príbeh sebarealizácie, romantiky a užívania drog. Anya Taylor-Joy hrá Beth Harmon, sirotu, ktorú trénuje talentovaný školník. Beth sa už vo veľmi mladom veku dostane do šachového sveta, ktorému vládnu muži. Namiesto toho, aby sa vzdala, pokračuje ďalej a vyhráva jeden turnaj za druhým.

The Queen's Gambit je pre vás ako stvorený aj vtedy, keď netušíte, ako hrať šach. Pri jednotlivých hrách budete s napätím sledovať, ako skončia.

Bodyguard, 2018

Bodyguard je najnovším dielom Jeda Mercuria, britského spisovateľa a režiséra filmu Bodies, a policajnej série Line of Duty.

Seriál Bodyguard sa ujíma akcie a poskytuje skvelý a napínavý dej. Hlavná postava, ochrankár, ktorého hrá Richard Madden, je poverený ochranou vyššieho politika. Týmto politikom je žena, ktorú hrá Keeley Hawes. Všetko je v poriadku až dovtedy, kým sa ich profesionálny vzťah nerozvinie do osobného.

V čase vydania bol seriál kritizovaný najmä tým, že nie je príliš realistický. Jeho dej je však stále veľmi dobrý, a preto sa rozhodne oplatí.

netflix

Umbrella Academy, 2019 - súčasnosť

Netflix ukázal, že na vytvorenie "veľkej superhrdinskej šou" nepotrebuje spoluprácu s Marvelom. Svojrázna adaptácia série komiksov vytvorených Gerardom Wayom a Gabrielom Bá s názvom Umbrella Academy vám to potvrdí. V centre deja sú mocní súrodenci - Hargreevovci - ktorí sa po vražde svojho adoptívneho otca opäť stretnú a spoločne čelia možnej apokalypse.

Vďaka vynikajúcemu hereckému obsadeniu, ako sú Elliot Page a Robert Sheehan, vás táto svieža a zábavná šou rozhodne dostane. V prípade, že ste si prvú sériu zamilovali, na streamovaciu službu prišla nová a môžete sa tešiť aj na tretiu, ktorá je v procese nakrúcania.

New Girl, 2011 - 2018

Ak ste milovníkom sitkomov, ako napríklad Priatelia, New Girl je niečo pre vás. Hlavnú postavu si v tomto seriáli zahrala Zooey Deschanel. Tá sa presťahuje do nového bytu s tromi nezvyčajnými spolubývajúcimi po tom, čo zistila, že ju jej priateľ podvádzal. Týmito spolubývajúcimi sú Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) a Winston (Lamorne Morris).

V New Girl sa objavilo množstvo rôznych hercov, ktorí jednotlivé diely obohatili a dodali im na zaujímavosti. Ak si chcete oddýchnuť a netúžite nad ničím premýšľať, tento seriál je ako stvorený pre vás.

netflix

The Crown, 2016 - súčasnosť

Seriál The Crown rozpráva príbeh mladej kráľovnej Alžbety II, ktorá sa vo svojich 24 rokoch nachádza v pomerne zložitej situácií. Musí sa stať kráľovnou najslávnejšej dynastie na svete a vybudovať si vzťah so slávnym sirom Winstonom Churchillom. Svet je jeden veľký chaos a na trón sa dostáva mladá kráľovná.

Zhrnutie

Náš rebríček obsahuje tie najlepšie seriály, ktoré si ľudia za posledné roky zamilovali a nedokážu sa od nich "odtrhnúť". Ak nemáte čo pozerať, stavte na ne aj vy. Uvidíte, stoja za to.

zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké sú najlepšie seriály na Netflix podľa tohto zoznamu?

Medzi najlepšie seriály na Netflix podľa tohto zoznamu patria klasiky ako Stranger Things, Peaky Blinders, novinky ako The Queen's Gambit, Bridgerton a mnoho ďalších. Zoznam obsahuje seriály rôznych žánrov, dĺžok a veku.

V akých časových obdobiach sú zasadené seriály Peaky Blinders a Bridgerton?

Seriál Peaky Blinders je zasadený do 20. rokov minulého storočia v Birminghame, zatiaľ čo odvážna dobová dráma Bridgerton sa odohráva v roku 1813 v Londýne.

Čo je zaujímavé na seriáli Riverdale?

Riverdale je založený na komiksoch s názvom "Archie comics" a na prvý pohľad sa podobá seriálu Twin Peaks. Seriál je zameraný na skupinu tínedžerov žijúcich v malom mestečku Riverdale. Hoci sa Riverdale môže zdať ako ďalšia mladistvá dráma, po pár častiach zistíte, že tento seriál má niečo do seba.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....