10 zaujímavých filmov, ktoré musíte vidieť!

práca za notebookom

Potrebovali by ste doplniť zásobu zaujímavých a dobrých filmov, ktoré by ste si pozreli počas voľných dní? Máme pre vás ďalšiu zásobu filmov, ktoré sa oplatia a príde si pri nich na svoje úplne každý.

On the Milky Road, 2016

Hlavnú úlohu v tomto filme si zahrali Monica Bellucci a Emir Kusturica. Dej sa točí okolo milostného príbehu, ktorý sa vyvíja počas vojny. Hlavná postava, ktorú hrá Emir má jednu skvelú schopnosť. Dokáže hovoriť so zvieratami. Raz sa stretne s Bride, ktorá sa do neho zamilovala tak hlboko, že je ochotná urobiť čokoľvek, aby ho nestratila. Film je plný lásky, mágie vďaka čomu si ho zamilujete.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk, 2016

Dej tohto filmu sa odohráva v roku 2007 počas vojny v Iraku. Skupina niektorých mladých vojakov, vrátane 19-ročného Billyho Lynna, sa zapája do tvrdej bitky. Ich akcie sa dostanú do centra pozornosti a upútajú pozornosť novinárov. O chvíľu sa o chlapcoch dozvie celá krajina a stanú sa národnými hrdinami. Billy je poslaný na pár dní domov, aby sa zúčastnil propagačnej kampane a bol na Deň vďakyvzdania so svojou rodinou. Muža však prenasledujú spomienky na vojnu, do ktorej sa má vrátiť za 14 dní.

Promising Young Woman, 2020

Cassandra je veľmi nádejné dievča. Je to dobrá študentka medicíny a je inteligentná a zodpovedná. Tragédia však celý jej život obrátila hore nohami a spôsobila, že z vysokej školy ju vyhodili. Kvôli tomu si našla prácu ako servírka a stratila zo zreteľa všetky svoje ciele. Stále však má na mysli jeden cieľ: pomstiť sa za to, čo sa jej stalo.

Give Me Liberty, 2019

Vic sa narodil v rodine ruských prisťahovalcov, ktorí opustili svoju vlasť pred mnohými rokmi a presťahovali sa do USA. Pracuje ako vodič taxislužby a prepravuje ľudí, ktorí sami nemôžu cestovať. Jedného dňa sa do jeho auta dostane skupina sovietskych prisťahovalcov a musí byť odvezená na miestny cintorín. Vic sa z toho necíti veľmi dobre a má pravdu. Ukázalo sa, že ide o jednu „nezabudnuteľnú“ jazdu.

National Theatre Live: All About Eve, 2019

Film rozpráva príbeh o dospelej divadelnej hviezde, ktorá musí opustiť prácu veľmi populárnej herečky. Veľmi skoro ju totižto nahradí mladšia, atraktívnejšia žena. Divadlo však nie je miestom, kde ľudia jednoducho vstávajú a odchádzajú. A celý priestor v zákulisí je plný násilia, intríg a iných uchopujúcich udalostí.

The King (2019)

Film sa odohráva v Anglicku počas storočnej vojny. Kráľ Henrich IV. zomrel a jeho trónu sa ujal jeho syn Hal, princ z Walesu. Nový kráľ Henry V sa osvedčil ako úspešný vládca, ktorý obratne zakazuje všetky vzbury a sprisahania.

6 Underground (2019)

Diktátor Turgistanu potláča nepokoje, počas ktorých sa používajú chemické zbrane proti svojim občanom. Svet sa na to len pozerá a nerobí nič. Americký miliardár sa však rozhodne zhromaždiť skupinu žoldnierov a zbaviť obyvateľov Turgistanu svojich krutých vládcov.

The Discovery (2017)

Vedec Thomas Harbor dokázal, že život po smrti existuje. Výsledkom je, že mnoho ľudí na celom svete začína páchať samovraždu v nádeji, že sa v posmrtnom živote budú cítiť lepšie. Na ceste do otcovho vedeckého centra sa syn vedca stretne s dievčaťom menom Isla. Keď zachránil dievča pred utopením, priviedol ju k svojmu otcovi.

The Laundromat (2019)

Starší pár ide na malú plavbu loďou, ale loď je zničená a veľa cestujúcich zomrie, vrátane Ellen manžela. Keď sa dôchodkyňa pokúša získať platbu poistného, začne svoje vlastné vyšetrovanie, počas ktorého nájde dokumentáciu o mnohých podvodoch.

Live Twice, Love Once (2019)

Emilio, bývalý profesor matematiky, sa nedávno začal vzďaľovať od svojho okolia. Vzťah s jeho dcérou je chladný, zatiaľ čo jeho rozvíjajúca sa Alzheimerova choroba mu bráni v budovaní harmonického života naplneného láskou.

Často kladené otázky

Aké filmy sú ideálne na pozretie počas voľných dní?

Medzi tipy na zaujímavé a dobré filmy patrí On the Milky Road (2016) s Monicou Bellucci a Emirom Kusturicom, Billy Lynn’s Long Halftime Walk (2016), Promising Young Woman (2020), Give Me Liberty (2019), National Theatre Live: All About Eve (2019), The King (2019), 6 Underground (2019), The Discovery (2017), The Laundromat (2019) a Live Twice, Love Once (2019).

O čom je film On the Milky Road (2016)?

Film On the Milky Road rozpráva milostný príbeh, ktorý sa odohráva počas vojny. Hlavná postava, Emir, má zaujímavú schopnosť hovoriť so zvieratami. Počas príbehu sa stretne s Bride, ktorá sa do neho zamiluje a je ochotná urobiť čokoľvek, aby ho nestratila. Film je plný lásky a mágie.

Aký je príbeh filmu Promising Young Woman (2020)?

Film Promising Young Woman sleduje život Cassandry, nádejného dievčaťa, študentky medicíny, ktorá však prežije tragédiu a jej život sa obráti naruby. Je vyhodená z vysokej školy a začne pracovať ako servírka. Napriek tomu nezabudla na jeden svoj cieľ - pomstiť sa za to, čo sa jej stalo.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....