10 filmov, ktoré síce Oscara nevyhrali, no určite by ste ich nemali odignorovať (1. časť)

človek oproti televízii

Odovzdávanie Cien Akadémie je jednou z najdôležitejších udalostí roka vo filme. Mnohí ľudia, herci, režiséri či producenti čakajú, ako sa ich snímke darilo a či by mohli niečo vyhrať. Každý rok prichádza toto ocenenie s niekoľkými kategóriami, v ktorých môžeme nájsť skvelé a kvalitné filmy. Každý z nás by si mal raz za čas pozrieť dobrý kvalitný film, ktorý je touto cenou ocenený.

Dnes sme si pre vás však pripravili niekoľko filmov, ktoré sú kvalitné, dobre sa na ne pozerá a majú skvelý dej, no aj napriek tomu Oscara nezískali.

The Rider

Po tragickej nehode sa sny o úspešnej kariére mladého kovboja Bradyho (Brady Jandreau), mladej hviezdy v ródeu, zo dňe na deň rozplynú. Po návrate z nemocnice Brady rozmýšľa o tom, prečo vlastne žiť, keď už nemôže robiť to, čo dávalo jeho existencií zmysel – jazdiť a súťažit. V snahe znovu získať kontrolu nad svojím osudom se Brady snaží nájsť novú identitu a takisto odpoveď na otázku, čo znamená býť mužom v súčasnom svete.

Columbus

Okúzľujúca dráma zachytávajúca príbeh o dcére zotavujúcej sa narkomanky a v Kórei narodenom synovi chorého kritika architektúry, ktorých vzájomne prepojí strach zo straty rodiča. Jej vášeň pre architektúru im poskytne príležitosť na úprimný rozhovor o spoločnej situácii a aj napriek výraznejšiemu vekovému rozdielu v ňom objaví dlho hľadaného intelektuálneho partnera a prežije s ním niekoľko dní, ktoré zmenia jej pohľad na život a budúcnosť. Príbeh sa odohráva v meste Columbus, známom predovšetkým veľkou koncentráciou modernistických budov. Práve prepojenie mesta a príbehu umožňuje inteligentné a podmanivé skúmanie toho, ako dokážu fyzické štruktúry mesta reprezentovať isté emocionálne medzníky v našich osobných životoch a tendenciu, s akou ich zdieľame s ostatnými ľuďmi. Od absolútne znamenitej kamery, cez subtílne, no silné herecké výkony až po výborne použitú hudbu je Columbus výborný v tom, ako presne dokáže zachytiť ľudské emócie a ich silu bez straty preniesť na plátno. Je to ten druh filmu, ktorý si nájde cestu priamo do srdca každého diváka.

The Meyerowitz Stories

Tento film je románom, ktorý je tvorený niekoľkými poviedkami. Môžeme vidieť príbeh rodiny sú všetkými problémami, ktorými si prechádzajú. Úspešný syn a jeho menej úspešný brat, otec, ktorý mal naozaj veľmi ťažký život a ťažké vzťahy vrámci rodiny. Aj napriek tomu, že je príbeh silný, smutný a realistický, je stále v niečom aj vtipný. Vďaka humoru film posiela tú správnu správu pre divákov v tom, že nie všetko je stratené, pokiaľ má človek vieru a lásku.

Ingrid Goes West

Ingrid Thorburn (Aubrey Plaza), duševne narušená mladá žena, je posadnutá Taylor Sloane (Elizabeth Olsen), hviezdou sociálnych médií, ktorá má, ako sa zdá, dokonalý život. Keď sa však Ingrid rozhodne všetko nechať a presťahovať sa na západ, aby sa s Taylor spriatelila, jej správanie sa zmení na znepokojujúce a čoraz nebezpečnejšie.

The Tale

Snímka The Tale, inšpirovaná vlastnou životnou skúsenosťou filmovej tvorkyne Jennifer Fox, je sondou do pamäte jednej ženy, ktorá je nútená prehodnotiť svoj prvý sexuálny vzťah. Novinářka a profesorka Jennifer žije so svojím priateľom závideniahodný život v New Yorku. Pokiaľ však jej matka neobjaví príbeh, ktorý Jennifer napísala v siedmej triede, a v ktorom ukazuje svoj “zvláštny” vzťah s dvomi dospelými trénermi. Pri čítaní stránok “Príbehu” si Jennifer uvedomí, že zašifrované detaily, ktoré spísala pred 40 rokmi, tak vcelku nezodpovedajú jej spomienkam. Hluboko otrasená Jennifer je aj napriek tomu odhodlaná zladiť svoju verziu udalostí s pravdou a rozhodne sa oboch trénerov vyhľadať. Po návrate na konskú farmu v Karolíne, kde se toho toľko odohralo, se prebudí Jenniferino neohrabané, ale húževnaté trinásť ročné ja, a láskyplné príbehy, ktoré si celé roky hovorila, sa začnú rozplývať

Často kladené otázky

Aké sú niektoré kvalitné filmy, ktoré nezískali Oscara?

The Rider, Columbus, The Meyerowitz Stories, Ingrid Goes West a The Tale sú príklady kvalitných filmov, ktoré napriek svojej hodnote nezískali Oscara.

O čom je film The Rider?

The Rider je príbeh mladého kovboja Bradyho (Brady Jandreau), ktorý utrpel tragickú nehodu a jeho sny o úspešnej kariére v ródeu sa náhle rozpadli. Po návrate z nemocnice hľadá Brady nový zmysel života a odpovede na otázky o mužstve a identite v súčasnom svete.

Aký je príbeh filmu The Meyerowitz Stories?

The Meyerowitz Stories je založený na niekoľkých poviedkach a sleduje príbeh jednej rodiny so všetkými ich problémami a vzťahmi. Film je silný, smutný a realistický, ale zároveň vtipný - posiela posolstvo, že nie je všetko stratené, pokiaľ človek verí v lásku a vieru.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....